Bereikbaarheid en (fiets)parkeren Leidsekade mei en juni

De komende tijd is de Leidsekade, en dus ons theater, iets moeilijker bereikbaar, i.v.m. werkzaamheden. Houd rekening met extra reistijd, ook als je te voet bent. De werkzaamheden duren naar verwachting tot half juni.

Vanaf maandag 8 mei starten werkzaamheden aan de riolering: van Hotel American tot Leidsekade 91. Hiervoor wordt de straat op dit deel opgebroken en afgesloten voor het verkeer. Daarnaast verdwijnen er auto- en fietsparkeerplekken (deze laatste komen later gelukkig in veelvoud terug!).
De gehele Leidsekade is t.z.t. afgesloten voor verkeer.

Wij hopen je hier van alle informatie te voorzien, en... Het leed is snel geleden als je je bedenkt dat het zoveel moois oplevert; namelijk extra veel fietsparkeerplekken!

Wat gaat er gebeuren?
Op de Leidsekade gaat een herinrichting plaatsvinden volgens het definitief ontwerp voor het Leidseplein (e.o.). Deze herinrichting, waarover wij eerder berichtten, is in 2014 vastgesteld door de gemeenteraad. Hierin is gekozen voor het maken van extra (brom)fietsparkeerplekken op en rond het plein.
Een van die locaties waarvoor is gekozen, is de Leidsekade. Hier worden komende periode 20 autoparkeerplekken omgezet in parkeerruimte voor fietsen en bromfietsen.

De tien autoparkeerplekken ter hoogte ons theater maken tijdens deze werkzaamheden plaats voor een nieuw gemengd (brom)fietsparkeervak voor 80 fietsen of 40 bromfietsen.

Vanaf maandag 6 februari kon er al niet meer geparkeerd worden in de tien parkeervakken vanaf de Leidsekade 90 tot de Leidsebrug. Dit vanwege de aanleg van het nieuwe vak en het maken van een keerlus voor bestemmingsverkeerd op de Leidsekade. Ter plekke wordt dit met borden aangegeven.

Waar kun je de auto nog wel parkeren?
Wij raden aan zoveel mogelijk met ov of te fiets te komen. Is het onvermijdelijk om met de auto te gaan, dan kun jebijvoorbeeld hier parkeren: 

Vanaf hier is het enkele minuten lopen naar ons theater.

Waar parkeer je je fiets?
Fietsverkeer wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid via de Marnixstraat. Parkeer je fiets bij voorkeur op de aangegeven plekken, zoals:

  • Op de fietsponton aan de Zieseniskade.
  • Op de fietsparkeerplekken op het Raamplein.
  • In de fietspuntstalling aan het Kleine Gartmanplantsoen (naast Paradiso).
  • In de fietsparkeervakken op het Leidseplein.
  • In de fietsenrekken op het Leidseplein.
  • Op de fietsponton aan de Lijnbaansgracht.

Vanaf hier is het enkele minuten lopen naar ons theater.

www.amsterdam.nl/leidseplein

Privacy

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Gezien