Nina de la Parra: winnaar Sylvia Kristel Award 2016

Nina de la Parra regisseert KAAP FURIE, de aankomende Lunchtheatervoorstelling van Bellevue Producties te zien van 9 jan t/m 3 feb 2018. In 2016 won zij de Sylvia Kristel Award.  
Kaarten en informatie: http://www.theaterbellevue.nl/kaap-furie

Jury over Nina de la Parra: 
'Al tijdens haar studie Engelse en Duitse taal en literatuur schreef en regisseerde Nina de la Parra de theatervoorstelling Püppi in Berlijn’, staat in het juryrapport. ‘Dit leverde haar het predicaat ’theatrical wunderkind’ (theaterwonderkind, redactie) op. Daarnaast baarde ze opzien met haar voorstelling Hautnah/Closer, waarmee ze cum laude afstudeerde van de regieopleiding van de Folkwang Universität der Künste in Essen/Bochum.' 

NU.NL
Nina de la Parra krijgt Sylvia Kristel Award 

Gepubliceerd: 07 augustus 2016

De Sylvia Kristel Award gaat dit jaar naar Nina de la Parra. 
De 29-jarige regisseur, zangeres en stand-upcomedian krijgt de prijs op 16 september tijdens Festival Film by the Sea. Dit maakte het filmfestival in Vlissingen zondag bekend. De prijs wordt jaarlijks toegekend aan iemand die de gedachte aan Sylvia Kristel (1952-2012) als cultureel fenomeen doet voortleven.

Momenteel werkt Nina de la Parra als regisseur in Duitsland bij Theater Oberhausen, Theater Osnabrück en Landestheater Neuss en als regie-assistent bij Toneelgroep Amsterdam. Ook is ze als zangeres en stand-upcomedian op het Amsterdamse Fringe-festival te zien en te beluisteren met haar satirisch-feministische jazzconcert Nina's Songs for the Brokenhearted.

Veelzijdigheid
Volgens de jury onderstreept ze hiermee haar veelzijdigheid. Nina de la Parra treedt volgens de jury buiten de gebaande paden. Ze beschikt net als Sylvia Kristel "over de uitgelezen combinatie van kwetsbaarheid en lef". Haar thema's zijn seks, liefde en identiteit. De jury noemt haar een veelzijdige persoonlijkheid van wie het publiek nog veel moois kan verwachten.

Eerdere winnaars van de Sylvia Kristel Award zijn Sylvia Hoeks in 2014 en Genevieve Gaunt in 2015. Aan de Sylvia Kristel Award is een bedrag van 10.000 euro verbonden.

Na Geen Paniek! Van DeLaMar Producties zijn Johanna Hagen en Wendell Jaspers dit seizoen óók te zien in KAAP FURIE van Bellevue Producties, een tekst van de jonge schrijver Sara van Gennip. Te zien van 9 jan t/m 3 feb 2018
Kaarten en informatie: http://www.theaterbellevue.nl/kaap-furie

Privacy

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Gezien