Home
Programma
Bellevue Lunchtheater
BIES
Fluisterende olifanten
De Tekstsmederij
Het Nieuwe Lied
Nachtgasten
Pop Arts Festival
Accommodatie
Educatie
Service
Contact
Brochure & E-nieuwsbrief
Volg ons!
...........................................


woensdag 19 juni 2013 / 20:30
Deze voorstelling is reeds geweest.
Up & Coming Choreographers + Sharon Eyal & Gai Behar
NDT2

Sterdansers NDT 2 nog een maal terug.

In januari 2013 ging het gezamenlijke programma van Nederlands Dans Theater en Korzo in première en trok tot vier keer toe volle zalen. In juni komt Up & Coming Choreographers terug en ziet u nog eenmaal de sterdansers van NDT 2 in Trigger Happy van Joeri Dubbe en Doze van Jirí Pokorný. Daarnaast is de wonderschone creatie Sara van het Israëlische duo Sharon Eyal & Gai Behar aan het programma toegevoegd; dit ballet kreeg zeer lovende kritieken nadat het een succesvolle première beleefde in Programma B.

Joeri Dubbe
Trigger-Happy
Joeri Dubbe is gefascineerd door de ontwikkelingen van de wereld en het effect dat dit heeft op de mensheid en ons leven. Voor Trigger-Happy liet hij zich inspireren door de film 2001: A Space Odessey. Hij speelt in deze voorstelling met de ontwikkeling van menselijke emoties. Verdriet, liefde, vertedering en gruwelijke jaloezie. Soms worden we overmand door onze emoties, maar vaker overheerst ons verstand. Hoe zal dit zijn in de toekomst, hebben menselijke emoties dan nog wel een plek? Of worden we geleid door onze ratio?
Sinds Joeri Dubbe zich onder de hoede van Korzo Producties helemaal op zijn carrière als freelance choreograaf richt, is hij uitgegroeid tot een bekende naam in de danswereld. Zijn werk was onder andere te zien op de World Expo in Shanghai en werd onderscheiden met de Prijs Nederlandse Dansdagen 2011 en de BNG Nieuwe Theatermakers Prijs 2012. Zijn prijswinnende voorstelling Chrono was in 2011 en in 2012 in Theater Bellevue te zien.

Jirí Pokorný
Doze
Wazige verhalen uit onze dromen en verlangens in ons dagelijks leven. Balancerend tussen deze twee staten van zijn, scheppen we een wereld. Jirí Pokorný toont in Doze een wereld die balanceert op de rand van de slaap. We zijn nog niet volledig in het diepst van onze slaap en tegelijkertijd bevinden we ons op een luchtledige plek vol verrassingen. We dwalen slaperig rond, maar staan op het punt om wakker te worden.
Jirí Pokorný, danser bij Kidd Pivott in Frankfurt en choreograaf, staat nog aan het prille begin van zijn nieuwe loopbaan als dansmaker. Zijn unieke talent viel op tijdens zijn danscarrière bij NDT waar hij als danser al een geheel eigen stijl had en als choreograaf opviel tijdens Switch (de choreografie workshop van NDT) en de Summer Intensive (de zomercursus van NDT).

Sharon Eyal & Gai Behar
Sara
Sara is het laatste werk van de Israëlische choreografen Sharon Eyal en Gai Behar en is speciaal gemaakt voor NDT 2.  De choreografie is tegelijkertijd gecreëerd met de compositie van Ori Lichtik, en gaat over herinneringen, dromen, gevoelens, inspiratie, eenzaamheid, verdriet, over delen en liefhebben, over het leven. “Het komt uit het onderbewust maar is tegelijkertijd heel humaan”, aldus choreografe Sharon Eyal. De mysterieuze droomwereld is volledig gecreëerd vanuit gevoel en intuïtie van de makers.
'Het stuk blijft boeiend tot het einde ondanks de minimalistische bewegingen
en het minimale gebruik van de ruimte.' (DANS MAGAZINE 2013)

Sharon Eyal danstte achttien jaar bij Batsheva Dance Company en startte al vroeg in haar carrière met choreograferen tijdens de choreografieworkshop van het gezelschap. Haar talent werd snel herkend en sindsdien maakte ze vele werken voor het gezelschap, waar ze ook als huischoreograaf aan verbonden was.  Ze ontving diverse prestigieuze prijzen. Sinds 2005 werkt ze samen met Gai Behar die zijn wortels heeft in de moderne muziekscene in Israel. Samen maakten ze diverse choreografieën voor zowel Basheva als andere internationale gezelschappen. Het is de eerste keer dat ze nieuw werk maken voor NDT.

Einde voorstelling ca. 22.00 uur (incl pauze)

Prijzen: vanaf € 18,00 / € 15,50

.............................................................................................


Alle speeldata