Home
Programma
Bellevue Lunchtheater
BIES
Fluisterende olifanten
De Tekstsmederij
Het Nieuwe Lied
Nachtgasten
Pop Arts Festival
Accommodatie
Educatie
Service
Contact
Brochure & E-nieuwsbrief
Volg ons!
...........................................


zaterdag 25 februari 2012 / 20:30
Deze voorstelling is reeds geweest.
Pop Arts Festival: De Broekophouder
Servaes Nelissen

'Nelissen schakelt razendsnel. De speltechniek in de dialogen is adembenemend. De broekophouder is origineel en fijnzinnig, een hoogtepunt in zijn oeuvre.' (Theaterkrant)


Nieuwe voorstelling van winnaar Gouden Krekel 2011.
Ron Scherpenzeel woont, na een onvermijdelijke scheiding, weer op zichzelf. Op het dieptepunt van zijn leven betrekt hij een appartement op elf hoog. Daar kijkt hij terug op zijn magere jaren als buikspreker en de wonderlijk mooie carrière die daar op volgde. De grote naam die hij als communicatietrainer en spindoctor vestigde is door een amoureuze misstap voorgoed bezoedeld. Maar strijdvaardig als hij is, ziet Ron zijn benarde positie als een nieuwe kans. Hij wil zijn leven weer op orde krijgen en verlangt naar zuiverheid, rust en spiritualiteit. Maar dan vindt hij Norbert, zijn grofgebekte buikspreekpop, terug. Na twintig jaar lang in een koffer te hebben gezeten, komt Norbert verhaal halen.

Servaes Nelissen
Bij Servaes Nelissen liggen humor en tragiek dicht naast elkaar in een eigenzinnige mengvorm van toneel, poppenspel en mime. Naast zijn eigen voorstellingen als het succesvolle Herberts Aquarium, Purcity, Dollywood, Kom maar bij het vrouwtje en Altijd Zondag speelde hij bij uiteenlopende groepen als Firma Rieks Swarte, Orkater, Nieuw West en Toneelschuur Producties.

Servaes Nelissen ontving de Gouden Krekel 2011 voor zijn rol in de familievoorstelling Lang zal die Wezen van Toneelschap Beumer en Drost. Uit het juryrapport: 'Welke rol hij ook speelt, Nelissen is virtuoos. Zijn timing is overal perfect en geestig, zijn poppenspel is razend knap en geloofwaardig, zijn grappen zijn hilarisch en op de juiste momenten weet hij ontroering op te roepen. Hij toont in deze voorstelling een zeldzame vakbekwaamheid, waarmee hij het publiek meerdere malen de slappe lach bezorgt.'

tekst, spel, muziek, vormgeving Servaes Nelissen tekstbijdragen/liedteksten Peer Wittenbols  eindregie Gienke Deuten/Firma Rieks Swarte techniek, lichtontwerp John Valkering pop Norbert Susie Endenburg muziekdecor Wim Conradi coach poppenspel Neville Tranter beeld Wild Vlees

Einde voorstelling +/- 21.30 uur. Op zaterdag is de voorsteling goed te combineren met de voorstelling In kaart van Firma Rieks Swarte in de Kleine Zaal (om 19.00 en 22.00 uur).

FESTIVAL
Het Pop Arts Festival (www.popartsfestival.nl) presenteert het nieuwste op het gebied van hedendaags poppen- en objecttheater uit binnen- en buitenland.

WORKSHOP (VOL)
Op zo 26 feb om 17.30 uur geeft Servaes Nelissen een korte stoomcursus 'Manipulerend communiceren met poppen'. Iedereen kent het samenspel van acteur en pop van televisie, film of theater (sesamstraat, the muppetshow of buiksprekers als jeff
dunham) In deze korte cursus laat Servaes de elementaire kneepjes van het vak zien en ervaren.  Met nadruk op hoe je je innerlijke onderbuik gevoel kunt uitspreken dmv een pop.
Duur 40 minuten, gratis in combinatie met een voorstellingskaartje voor De Broekophouder. VOL

PERS
- 'Door zijn charme als performer, ga je als toeschouwer direct mee in zijn verhalen en met zijn personages. Nelissen speelt meer dan in vorige voorstellingen met zijn poppen en schakelt razendsnel. De speltechniek in de dialogen is adembenemend. De broekophouder is origineel en fijnzinnig, een hoogtepunt in zijn oeuvre.' (Theaterkrant)
- ‘Schrijnende tragiek en lullige humor houden elkaar mooi in evenwicht’. (Volkskrant)

Prijzen: € 18,50 / € 16,00

.............................................................................................


Alle speeldata