Maandelijks muziekpodium met liedjes van eigen bodem.

‘Een aanwinst voor de Nederlandstalige liedkunst. (…) Een mooi stel is het, dat barst van het talent.’
-  (NRC)

Het Nieuwe Lied is een collectief van Nederlandstalige dat in wisselende samenstelling optreedt. Het is dé plek waar het Nederlandse lied nieuw leven wordt ingeblazen. De singer-songwriters proberen nieuwe nummers uit en leggen er de basis voor hun carrière als singer-songwriter. 

Op een avond van Het Nieuwe Lied geven een aantal van deze talentvolle singer-songwriters een kort solo-optreden. Vaak aangevuld met een speciale gast. Elke voorstelling is verrassend anders. Het levenslied, kleinkunst en elektronische pop, alles komt voorbij. Het Nederlandse lied zoals je het nergens anders hoort; oorspronkelijk, urgent en vol risico. 

Het Nieuwe Lied bestaat uit Christine de Boer, Sjaan Duinhoven, Maarten Ebbers, Tjeerd Gerritsen, Jan Groenteman, Eefke den Held, Dafne Holtland, Frank van Kasteren, Thijs Maas, Eva van Manen, Flip Noorman, Peter van Rooijen, Yentl Schieman, Kiki Schippers, Jeroen Woe. Het Nieuwe Lied is sinds seizoen 2012-2013 een vaste bespeler van Theater Bellevue. 

Bekijk en beluister hier de trailer en liedjes van:
Sjaan Duinhoven: De brug
Peter van Rooijen: De mens is slecht
Thijs Maas: Geef me een getuige
Yentl Schieman: Liever dat je slaapt
Eefke den Held: Niet over de liefde
Christine de Boer: Pak je boeken
Tjeerd Gerritsen:  Foetushouding
Jan Groenteman: Zo ben ik ook wel weer
Maarten Ebbers: Verloren tijd
Jeroen Woe: Je aandacht is verslavend

Het Nieuwe Lied is er maandelijks op dinsdag in Klein Bellevue, met een steeds wisselende line-up en diverse gastoptredens. 

  • None