Dans op Dinsdag: Bending the Walls
Michael Slobodian

Dans op Dinsdag: Bending the Walls

Fernando Hernando Magadan / Korzo producties & Nederlands Dans Theater
Scherpe en virtuoze dans over het verlangen naar geluk
di 29 mei 20:30
  • di 29 mei
    20:30
    Premove om 19:45u - Fernando Hernando Magadan
    Grote Zaal

In Bending the Walls wordt dans een metafoor voor de psychologische, fysieke en emotionele krachten die wij als mensen kunnen aanspreken om de druk van het leven te weerstaan en onze onophoudelijke zoektocht naar geluk voort te zetten.

Een indringende performance over het menselijk verlangen naar geluk. Een verlangen dat is verankerd in onze diepste dromen en wensen en die soms zelfs noodzakelijk kan blijken; een strategie om jezelf te beschermen, om te overleven zelfs. Choreograaf en danser Fernando Hernando Magadan laat zich inspireren door de ongelooflijke moed en veerkracht die mensen tonen onder extreme druk, waardoor zij in staat zijn om de realiteit te ontstijgen en te ontsnappen in een wereld van verbeelding.

Korzo en Nederlands Dans Theater bundelen de krachten om aanstormende dansmakers optimaal te begeleiden en bieden hen een geschikt podium om een nieuwe productie te maken en daarmee op tournee te gaan. In 2018 is de keuze gevallen op choreograaf en danser Fernando Hernando Magadan, een gerijpt talent waar je absoluut meer van wilt zien. 


BELLEVUE EXTRA: Wil je samen met de dansers opwarmen voor aanvang? Kom dan naar de premove om 19.45 uur in De Grote Zaal.

Een indringende performance over het menselijk verlangen naar geluk

Credits

concept en choreografie Fernando Hernando Magadan
dans Katherine Cowie, Steffi de Leeuw, Ximo Llorens, Margarita Lopez, Carlos Núñez Veiga, Miguel Oliveira, Dominic Santia
dramaturgie Yvan Dubreuil
compositie Luis Hernaiz
stem & tekst Gary Hill - Around and about (1980)
kostuumontwerp Annemarije van Harten | lichtontwerp Peter Lemmens
een productie van Korzo producties i.s.m. Nederlands Dans Theater
mogelijk gemaakt door Gemeente Den Haag

Meer over de makers

Fernando Hernando Magadan (Spanje) wilde professioneel turner worden, maar stapte op dertienjarige leeftijd over op dans. Na zijn opleiding aan het Conservatorio Profesional de Danza Clásica in Madrid, de London Studio Centre en de Central School of Ballet in Londen, danste hij voor de Santamaria Compañía de Danza totdat hij werd geselecteerd voor Nederlands Dans Theater 2 (NDT). Tussen 2001 en 2011 danste hij bij NDT 2 en 1.

Hij maakte diverse stukken voor het NDT programma Switch, choreografeerde voor zijn collega’s van NDT 1 en 2 en voor verschillende gezelschappen in het buitenland, zoals de Curve Foundation Dance Company (Schotland), Luna Negra Dance Theater (Chicago), Cross Connection Ballet Company (Kopenhagen), Ballet Mainz (Duitsland), Donlon Dance Company (Saarbrücken), Arts Umbrella Dance Company en Ballet BC (Vancouver) en Korzo.

Samen met de befaamde visual designer Tupac Martir maakte hij in 2012 in Londen de grootschalige multidisciplinaire voorstelling Nierka. Vanaf seizoen 2014-2015 tot december 2016 was hij weer als danser verbonden aan NDT 1. Momenteel is Fernando repetitor van NDT 2 en richt hij zich op zijn carrière als freelance choreograaf.