Summa
Eyjolfur Eyjolfsson

Dans op Dinsdag: Summa

Samir Calixto / Cello Octet Amsterdam & Korzo producties
"Secuur opgebouwde dans met muziek als een spiritueel infuus" ★★★★ Volkskrant
di 27 mrt 20:30 - 21:30
  • di 27 mrt
    20:30 - 21:30
    Grote Zaal

Stilte is in Pärts werk net zo belangrijk als de muzikale noten. Het is deze ‘muziek van de stilte’ die choreograaf Samir Calixto en het Cello Octet Amsterdam samenbrengen om Summa te creëren.

De iconische muziek van Arvo Pärt is voor talloze mensen een inspiratie door zijn tijdloze en haast etherische kwaliteit. De puurheid en vrijheid in zijn muziek raakt aan het verlangen naar troost en stilte in tijden van verwarring en onrust.

Pärt noemt het Cello Octet ‘ein Goldstück’ en schreef speciaal voor hen composities die de basis vormen voor Summa. Acht cellisten en twee dansers brengen in opperste concentratie een synthese tussen de muziek en de kennis die in ons lichaam ligt opgeslagen: een ‘summa’ van onze menselijke complexiteit.

Muziek streelt de ruimte als een fluistering, terwijl dans de ruimte doorsnijdt als de wind.

Verlangen naar troost en stilte op muziek van Arvo Pärt

Met Samir Calixto’s secuur opgebouwde dans mag je de muziek van Arvo Pärt gerust een spiritueel infuus noemen. Het Cello Octet Amsterdam speelt in de dansvoorstelling met gevoel voor verfijning

★★★★ Volkskrant

Credits

choreografie Samir Calixto
dans Quentin Roger, Chiara Mezzadri
composities Arvo Pärt
livemuziek Cello Octet Amsterdam
lichtontwerp Pavla Béranova
foto Eyjólfur Eyjólfsson
productie Korzo producties

Meer over de makers

Cello8ctet Amsterdam is een uniek ensemble dat internationaal een begrip is geworden. Cello8ctet Amsterdam staat voor nieuwe muziek en succesvolle kruisbestuivingen tussen verschillende muziekstijlen en kunstdisciplines. Het octet heeft meer dan 70 wereldpremières uitgevoerd, de meeste aan het octet opgedragen, van o.a. Xenakis, Sofia Gubaidulina, Arvo Pärt, Theo Loevendie, Terry Riley, Mauricio Kagel en Philip Glass.