Buik
beeld collage Daria Birang fotografie Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin / X+L

Buik

Mugmetdegoudentand / Marcel Musters / Lies Visschedijk
Een komedie over oude wrok en nieuw leven
di 4 dec - za 15 dec

Na het succes van Fifty Fifty en Een Flinke Linkse Vrouw is dit de derdesamenwerking van Marcel Musters en Lies Visschedijk met schrijfster Aaf Brandt Corstius.

Bob neemt zijn zus Marit voor haar veertigste verjaardag mee naar de Texelse duinen. Maar als ze in het vakantiehuisje zijn, blijkt dat hij nog een plan heeft: haar op subtiele wijze vragen of ze draagmoeder wil worden voor hem en zijn vriend.

Een komedie over oude wrok en nieuw leven. Over traag zaad, snelle beslissingen, makkelijke beschuldigingen en moeilijke keuzes. En over de vraag: wat heb je over voor je broer of zus?

"Maar Marit. Luister nou. Als ik een nier nodig had zou je me toch ook helpen?"

"Het is knap hoe er op luchtige wijze zware thema’s worden behandeld, zonder dat het drama oppervlakkig wordt. (...) een uiterst geestig drama dat geen moment verslapt."
★★★★Theaterkrant

"Musters en Visschedijk vullen de eigentijdse familiekomedie mooi in. De plot is volkomen over de top, en tegelijk klopt ie precies."
★★★★ het Parool

Het is misschien eerder herkenbaar dan verrassend, maar elk detail zit goed en Musters en Visschedijk spelen soepel en hartverwarmend

★★★★de Volkskrant

4 t/m 15 dec mug-avonden

De Mug in al z’n facetten!

Van 4 t/m 15 december is er extra veel mugmetdegoudentand in Theater Bellevue! Ga naar twee compleet verschillende Mugmetdegoudentand-voorstellingen op één dag. Begin om 17:30 uur met een voorproefje van een mogelijk nieuwe avondvullende voorstelling in Bellevue Backstage: De Joodse Raad (6, 8 of 11 dec) of Huidhonger (7, 12 of 14 dec). Ga vervolgens om 20:30 uur naar de reprise van succesvoorstelling Buik (4 t/m 15 dec) met Marcel Musters en Lies Visschedijk, geschreven door Aaf Brandt Corstius. In De Smoeshaan maak je je avond compleet met een mugmenu.

Klik hier voor meer informatie

Credits

spel, regie Marcel Musters, Lies Visschedijk
tekst Aaf Brandt Corstius
decor X+L
kostuum Maartje Wevers
beeld collage Daria Birang
fotografie Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin / X+L