AKF Deluxe: Halve Finales AKF Sonneveldprijs 2018

Marjolein Fokkema / Glodi Lugungu / Sanneke van der Meulen
vr 6 apr 20:00
  • vr 6 apr
    20:00
    Deze avond met: Marjolein Fokkema, Glodi Lugungu, Sanneke van der Meulen
    Grote Zaal

Deze avond met: 
Marjolein Fokkema
Glodi Lugungu
Sanneke van der Meulen



De zes halve finalisten van de AKF Sonneveldprijs strijden tijdens de halve finales om een plek in de grote finale op 9 april in De Kleine Komedie. Na diverse selectierondes, een try-out tournee door heel Nederland en coaching van verschillende theatermakers en regisseurs, zijn de cabaret en kleinkunst talenten er klaar voor om hun programma in de grote zaal van Theater Bellevue te spelen.

Wie van hen maakt na vanavond nog kans op de felbegeerde AKF Sonneveldprijs? De prijs die eerder al eens gewonnen werd door o.a. Maarten van Roozendaal, Van der Laan en Woe, Louise Korthals, Peter van Rooijen en Yentl en de Boer. Neem tijdens deze feestelijke avonden plaats op het pluche en maak kennis met de talenten van de toekomst!

Wie maakt er kans op de felbegeerde AKF Sonneveldprijs?

Credits

In iedere halve finale treden er drie kandidaten op met een programma van ong. 30 minuten. Na afloop van de tweede halve finale maakt de juryvoorzitter de drie finalisten bekend.

Op 6 april spelen Marjolein Fokkema, Glodi Lugungu, Sanneke van der Meulen 
Op 7 april spelen Merel Denie, Michel & Tim, Selma Visscher

Meer over de makers

Marjolijn Fokkema - Woeden
Ken je dat gevoel dat alles precies loopt zoals het hoort? Marjolein ook niet. In haar voorstelling laat ze zien hoe alledaagse dingen met haar brein aan de haal gaan, of andersom. Er kan van alles schuil gaan achter een stuk plastic, een bovenbuurman of een duif in het trappenhuis. Ook zingt ze odes aan ongemakkelijke strandwandelingen, schrale troost en een diep verlangen naar pensioen. Dat ze cynisch, rancuneus en obsessief zou zijn, zijn slechts geruchten.

Glodi Lugungu - Een lange weg

Een lange weg is een persoonlijk verhaal over afkomst, opvoeding, volwassen worden en familie. Glodi vertelt over zijn leven met een flinke dosis zelfspot en zijn moeder als stralend middelpunt. Glodi is een eigenwijze, optimistische, boeiende verhalenverteller met grote plannen voor de toekomst.

Sanneke van der Meulen - Angstzweet
‘Dat ik diarree krijg in gezelschap. Dat ik de pil vergeet. Dat ik mijn haar kort knip. Dat er ineens een kind in mijn buik zit. Dat ik ongelukkig word. De dokter zegt; ‘Mevrouw van der Meulen, u bent angstig’. Nou, Ik schrok me dood!’ In haar muzikale cabaretvoorstelling Angstzweet, gaat Sanneke de strijd aan met al haar angsten.