De Vrouw

Orkater / Lars Doberman
Lars Doberman op vrouwenjacht
wo 24 okt - za 27 okt

De Vrouw, een onderwerp waar Lars Doberman zich alleen maar aan kan branden door het met beide handen vast te grijpen.

Wat is eigenlijk een vrouw? Vroeg Lars Doberman zich af.
De vrouw is in ieder geval iets wat ik niet ben. Dacht Lars.
En zo begon hij te vergelijken.
En toen ging alles mis.
 

Lars Doberman duikt onder met een tekst speciaal voor hem geschreven door schrijver/acteur Vincent van der Valk, de denker. De zoeker. Zijn tekst vormt de boei in een zee van ongemakkelijke veronderstellingen. Gewapend met 1000+ afbeeldingen, 28 symbolische personages, 204 verschillende meningen, 15 elkaar tegensprekende muziekgenres, 4 musicerende acteurs, 1 beeldend kunstenaar, 1 visueel intermezzo, 1 eindregisseur die eigenlijk bij een ander collectief hoort en met 0 vrouwen, gaat Lars Doberman op jacht, om via De Vrouw uit te komen bij … bij wat eigenlijk?

Bellevue extra

Geheel volgens de tijdgeest hebben de heren van Lars Doberman geen enkele vrouw betrokken bij het maken van hun voorstelling over De Vrouw. Hoog tijd voor een dame in het panel! Publicist Linda Duits weet alles van media-frames, feminisme en verkondigt in deze gender-verwarrende tijden met liefde en plezier de boodschap van seks-optimisme. Na afloop van de voorstelling op 25 oktober praten we na met haar en de makers. Wees welkom!
 

Lars Doberman op jacht, om via De Vrouw uit te komen bij … bij wat eigenlijk?

Credits

van en met Jip van den Dool, Jochem van Laarhoven, Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Reinout Scholten van Aschat, Mattias Van de Vijver
tekst Vincent van der Valk
eindregie Vincent Rietveld