De Dan Brown Trilogie I: Bezetenheid

Het Pijpcollectief
“Wie je ook bent, wat je ook gelooft, alles gaat nu veranderen” - Dan Brown
zo 30 sep 16:00 - 18:00
  • zo 30 sep
    16:00 - 18:00
    Klein Bellevue

“Lieve vrienden, dit is een belangrijke zondagmiddag voor ons. Het is zelfs een belangrijke zondagmiddag voor de hele mensheid.” Het Pijpcollectief zwijgt betekenisvol. Een rookwolk verspreidt zich door de kleine zaal van Bellevue. Een gestalte neemt plaats op het podium. “Laten we gauw proosten. De tijd dringt...”

Het Pijpcollectief deed een opzienbarende vondst in het oeuvre van de best gelezen, maar ook ondergewaardeerde hedendaagse auteur: Dan Brown. 

In drie theatrale talkshows demonstreert Het Pijpcollectief wat we van het wijdverbreide succes van de “Umberto Eco voor de Gewone Man” kunnen leren. In zijn toegankelijke pageturners over complexe thema’s als religie, wetenschap en ruimtevaart schuilt namelijk de formule voor een ideale samenleving.

“Wie je ook bent, wat je ook gelooft, alles gaat nu veranderen” - Dan Brown, Oorsprong

Credits

concept, tekst, spel Lisanne van Aert, Lotte Lola Vermeer, diverse experts
muziek Tijmen Lohmeijer
foto Wytze Hoogslag

Meer over de makers

Het Pijpcollectief studeerde Writing for Performance aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. In 2015 organiseerde zij haar eerste theatrale talkshow, waarin zij met een groep vijftigplussers (o.a. Cor Crans, voorzitter voor de Nederlandse Federatie voor Pijprokers) het onderwerp ‘levensgenieten’ onderzocht.

In The Conquest of Paradise (2016) vierde zij haar 25-jarig jubileum in de vorm van een megalomane egotrip. Voor Prozac Palace (2017) bevroeg ze haar eigen vooroordelen in een all-inclusive hotel- en uitgaanscentrum in Almelo. Debat, choreografie, zelfonderzoek, The Sims en spektakel staan in de voorstellingen naast elkaar. In De Dan Brown Trilogie wordt zij bijgestaan door diverse experts.