MEYER / CHAFFAUD -  SOUL #3
Foto: Nadine Stijns

SOUL #3

MEYER-CHAFFAUD
Dans op Dinsdag
di 21 jan 20:30 - 22:00
  • di 21 jan
    20:30 - 22:00
    Grote Zaal

Met de SOUL serie verdiepen choreografen Jérôme Meyer en Isabelle Chaffaud hun zoektocht naar de ware natuur van de mens. Na SOUL #1 waarin het publiek centraal stond, kreeg het publiek met SOUL #2 op een unieke manier een blik in de binnenwereld van de performers. In het verrassende SOUL #3 Co-creation leggen de choreografen het vergrootglas op de dynamiek van het gezamenlijk maken van een voorstelling.

Wat gebeurt er precies wanneer mensen gezamenlijk een creatieproces instappen? Isabelle en Jérômes persoonlijke ervaringen als danser, als stel en als choreografenduo vormden de leidraad voor de voorstellingstekst van Hans van den Boom.

Of het nu juist de vier krachtige dansers zijn, de vaak herkenbare ontboezemingen en reflecties of -voor wie wil- het interactieve element: SOUL #3 Co-Creation is een intieme voorstelling die raakt.

SOUL #3 Co-creation
is ook een multidisciplinaire dansreis, een gedanste conferentie én een feestje, want met SOUL #3 viert het duo ook 15 jaar artistieke samenwerking.

 

 BELLEVUE EXTRA 

Kruip in de huid van een choreograaf

20 minuten voor aanvang van de voorstelling kan je met een klein groepje bezoekers en de dansers een stukje van de voorstelling vormgeven. Vervolgens neem je plaats op de tribune om de rest van het publiek te zien binnenkomen en samen de voorstelling te beleven. Wil je hieraan meedoen? Bij het bestellen van een kaartje voor de voorstelling kun je ook voor dit voorprogramma reserveren.

Beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wie meedoet aan deze activiteit dient in het bezit zijn van een kaartje voor de voorstelling.

Een multidisciplinaire dansreis, een gedanste conferentie én een feestje

Credits

concept, regie Jérôme Meyer, Isabelle Chaffaud
choreografie De performers i.s.m. Jérôme Meyer, Isabelle Chaffaud
dansers Claire Hermans, Konstantinos Kranidiotis, Yulia Kalinchenko, Diana Senauskaite
licht Albert Tulling
tekst Hans van den Boom
kostuum ontwerp Yasmin Boomsma

SOUL #3 Co-creation
is een productie van Meyer-Chaffaud in coproductie met Korzo Producties en wordt mogelijk gemaakt met financiële steun van Fonds Podiumkunsten en de Gemeente Den Haag

Meer over de makers

In hun artistieke carrière ontwikkelden Jérôme Meyer en Isabelle Chaffaud zich van excellente dansers bij toonaangevende gezelschappen als Nederlands Dans Theater 1 en Batsheva Dance Company tot prijswinnende dansmakers van wie het werk nationaal en internationaal toert. Ook maakten zij choreografieën in opdracht van onder andere Scapino Ballet Rotterdam, Introdans en het Ballet van Genève. De danstaal van MEYER-CHAFFAUD is rauw, poëtisch en altijd persoonlijk. Met hun eigenzinnige en tegelijkertijd fijnzinnige aanpak weten Jérôme en Isabelle een publiek van zowel doorgewinterde danskijkers en dansliefhebbers te bekoren als een nieuwe generatie theaterpubliek voor de dans te winnen.