Foto: Sanne Peper

People, Places & Things

Toneelgroep Oostpool / Marcus Azzini
Nederlands Theater Festival 2019
ma 9 sep en di 10 sep

People, Places & Things is een voorstelling over falen en weer opstaan in een wereld waarin de waarde van je leven wordt bepaald door het succes dat je hebt. Over hoe belangrijk het is een tweede kans te krijgen én te geven, want niemand kan het alleen.

We hebben tegenwoordig alle kansen en toch zijn er steeds meer mensen die vastlopen. Als alles mogelijk is, ben je zelf je grootste vijand. Emma (Hannah Hoekstra) is jong, intelligent en knap. Maar ze (over)leeft op drugs en alcohol. In een afkickkliniek vecht ze met haar demonen.

Deze tekst van Duncan MacMillan was in één klap een overdonderend internationaal succes: een stuk in de taal die we nu spreken, over de tijd waarin we nu leven. Met daarin een ijzersterke rol voor een jonge vrouw. Ook de Nederlandse versie van regisseur Marcus Azzini werd overladen met jubelende kritieken.

Nominaties:
Theo d’Or  (prijs voor de meest indrukwekkende vrouwelijke dragende rol)
Hannah Hoekstra

Colombina (prijs voor de meest indrukwekkende vrouwelijke bijdragende rol)
Ariane Schluter

 BELLEVUE EXTRA 

Dinsdag 10 sep | 23:00 uur | Paloni Zaal
Filosofisch nagesprek People, Places & Things


Geen theater zonder publiek! Theaterkenner Laura Minderhoud houdt nagesprekken. Niet met de makers, maar met jou, de toeschouwer. Want jij hebt per slot van rekening de voorstelling net gezien. Wat je daarvan vindt, is interessant voor al je medetoeschouwers.

 

Credits

tekst Duncan MacMillan
vertaling Hannah van Wieringen
regie Marcus Azzini
met André Dongelmans, Hannah Hoekstra, Thomas Hoppener, Loek Peters, Ariane Schluter, Belinda van der Stoep, Simme Wouters