Beeld: Izak Berman

Great People

Emma Buysse & Luna Joosten
Amsterdam Fringe Festival
za 7 sep - za 14 sep

We schreeuwen. We nuanceren. We wachten op dat ene juiste moment. We really don’t care. Do we?
 Kaarten zijn te bestellen via het Amsterdam Fringe Festival 

We zien een eindeloze diepte. We zien mensen die hun kansen verkijken. We zien het water aan hun lippen staan, het kippenvel op hun benen, hun badpak vergeten. Maar toch. Met of zonder duikbril. Door de knieën. Rug buigen. Armen strekken. Handen in positie. Adem in. Adem uit. Zet af.

”Er is op het moment zoveel aan de hand. Er worden zoveel marsen gelopen, voor het klimaat, voor diversiteit. Je kunt vluchtelingen helpen op Lesbos, je druk maken om fast fashion, vegetariër worden. Er is zoveel te kiezen dat ik om me heen merk dat mensen lamgeslagen worden door alles waar je een politieke mening over moet hebben. En hoe ver moet je gaan in activisme? Als je wel je afval scheidt maar ook een iPhone hebt, ben je dan hypocriet?”  Interview Cultuurfonds Leiden

Credits

concept, tekst Emma Buysse, Luna Joosten
spel Emma Buysse, Luka Kluskens, Bob Ott, Amy Rombout
regie Luna Joosten

met dank aan Theater de Generator & Theater Ins Blau

Meer over de makers

Emma Buysse en Luna Joosten studeren momenteel aan de acteurs- en regieopleiding aan de Toneelacademie Maastricht. Ze delen hun nuchtere kijk op de wereld en voorliefde voor absurdisme in het theater. ​Voor deze voorstelling verdiepten ze zich in activisme. Ze gingen met mede-millenials in gesprek en de vloer op om hun angsten en idealen inzichtelijk te maken.