Let op, deze voorstelling speelt niet in Theater Bellevue, maar is op tournee!

Voormalig KLM-piloot Kick Scheephuizen (Kees Hulst) en zijn vrouw Wies (Elsie de Brauw) verblijven tien dagen in Hotel Presidency in Calcutta, niet zo ver van het Rabindranath Tagore International Hospital. Wies zal daar een cosmetische ingreep ondergaan.

Als voormalig piloot weet Kick dat je internationaal moet denken: de wereld is groter dan Nederland. De medische faciliteiten zijn prima in India, de artsen uitstekend opgeleid en de kosten een fractie de tarieven bij ons.

Kick geniet ervan dat hij zijn vrouw kan geven wat ze verlangt: een eeuwige jeugd. 
Zelf heeft hij minder geluk. Een slopende spierziekte heeft hem inmiddels aan een rolstoel gekluisterd. Daarom stond zijn jongere zuster Zus (Marisa van Eyle) erop dit keer mee te gaan om haar broer te ondersteunen. Voor Kick en Wies is Calcutta bekend terrein omdat Wies hier eerder onder het mes is gegaan, maar voor Zus is het de eerste keer buiten Europa en ook nog eens de eerste keer dat ze thuis vastenavond overslaat.

Wat Zus een spannend avontuur leek in een ver, exotisch land, draait uit op een grimmig carnaval waarvan geen van drieën ongeschonden terugkeert.

Calcutta, vastenavond is een nieuwe samenwerking van schrijver Robert Alberdingk Thijm en regisseur Warre Simons, binnen Bellevue Lunchtheater. Eerder maakten zij samen de succesvolle Bellevue Lunchtheatervoorstelling Motregenvariaties.

spel Elsie de Brauw, Kees Hulst, Marisa van Eyle
regie Warre Simons
tekst Robert Alberdingk Thijm
dramaturgie Tom Helmer
decor Katrin Bombe
kostuums Katrin Bombe, Vita Mees
geluidsontwerp Warre Simons, Jeske de Blauw
geproduceerd door Bellevue Lunchtheater
productie Vera Vlot
publiciteit Phylicia Kaldenhoven
beeld Sanja Marušić
met dank aan IDFA
deze voorstelling is tot stand gekomen met steun van Fonds Podium Kunsten en Stichting Melanie

Let op: de voorstellingen v.a. dinsdag 11 april spelen in diverse theaters door Nederland en België. Tijdens de tournee gelden de aanvangstijden en toegangsprijzen van het betreffende theater.
Klik hier voor de speellijst.

  • None

Vanaf dinsdag 11 april als avondvullende voorstelling op tournee!

Prijzen

Toegang
Div. prijzen tijdens tournee