Een prachtige kennismaking met de nieuwste generatie dansmakers. Het multiple-bill programma wordt omlijst door introducerende videoportretten en een Après Dans waarbij het publiek onder het genot van een drankje na kan praten met de choreografen en dansers. Tijdens de 19e editie van DansClick presenteert Korzo producties de getalenteerde choreograaf Ryan Djojokarso en de winnaar(s) van de BNG Bank Dansprijs 2017, die in het najaar uitgereikt zal worden.

BNG Bank Dansprijs 2017
Het tweede deel van de avond wordt ingevuld door de winnaar(s) van de BNG Bank Dansprijs 2017. Het BNG Cultuurfonds zet zich al jaren in om jonge getalenteerde kunstenaars financieel te steunen en hen zichtbaarheid te geven. De BNG Bank Dansprijs werd in 2014 ingesteld door het BNG Cultuurfonds in samenwerking met Korzo om getalenteerde choreografen de kans te bieden hun werk in Nederland op tournee te brengen. Een onafhankelijke jury kiest in het najaar van 2017 de winnaar(s), die zich in DansClick 19 kunnen voorstellen aan het Nederlandse publiek.

On Hold / Ryan Djojokarso
Choreograaf Ryan Djojokarso werkt vrijwel altijd vanuit een thema dat een reeks voorstellingen met elkaar verbindt. On Hold is deel drie uit een reeks duetten over een jong, ongetrouwd koppel. De start was Balts (2013), een paringsduet over het samenkomen op het moment waarop de natuur zijn gang gaat. Nomophobia (2015) toont de afstand die zich tussen de twee ontwikkelt, met de smartphone als metafoor.
On Hold(2016) toont het moment waarop het koppel op elkaar uitgekeken lijkt te zijn. Wanneer het dansen niet meer samen gaat en beiden een andere richting uit willen, blijf je bij elkaar of ga je je eigen weg? Een wanhopige, maar liefdevolle poging om opnieuw tot elkaar door te dringen…tot bloedens toe. Het laatste deel, Final, maakte Ryan in het najaar van 2016 voor het talentontwikkelingsprogramma Danslokaal van Conny Janssen Dans

dans Luca Cacitti, Aimée Lagrange 
choreografie, concept Ryan Djojokarso 
lichtontwerp Bas Vissers
advies Bram Jansen
muziek Johnny Tillotson, Ricky Nelson, Ritchie Valens, The Everly Brothers, Little Eva, Paul Anka, Bobby Vee, Bobby Darin
On Hold is een productie van Korzo producties
met ondersteuning van Nederlands Dans Theater, Fonds Podium Kunsten
DansClick 19 is een productie van Korzo producties
mogelijk gemaakt door Gemeente Den Haag, BNG Cultuurfonds

‘DansClick 18 bewijst onschatbare waarde van Korzo.’
★★★★Theaterkrant

‘Met On Hold heeft Ryan Djojokarso een bijzonder geestig en goed doordacht werk afgeleverd.’
★★★★Volkskrant

Prachtige kennismaking met de nieuwste generatie dansmakers

Prijzen

Normaal
€ 17,50
CJP en Stadspas
€ 15,00
Studenten en MEMBER
€ 11,00