'Dit volledig aan elkaar gewaagde drietal maakt van de Huisbewaarder een fascinerende theaterervaring' ★★★★★ Trouw

De voorstelling feestelijk en helemaal in de stijl van Pinter beginnen? Boek dan het volledig Engelse kerstdiner in café restaurant De Smoeshaan. Reserveren? Bel naar de kassa: 020-5305301

Aston is niet helemaal goed bij zijn hoofd.
Na een langdurig verblijf in een gesticht is zijn blik op de realiteit troebel geworden. Hij functioneert, in meer of mindere mate, als klusjesman, en assistent van zijn jongere broer Mick, bij wie hij in huis woont.

Het onderscheid tussen fictie en realiteit kan Aston allang niet meer maken. Dat geldt ook voor het inschatten van mensen en situaties. Op een dag loopt hij de zwerver Davies tegen het lijf. Hij heeft medelijden met de oude man en biedt hem een plek aan om te slapen. Maar wie is deze man? Is hij wel wie hij zegt dat hij is? En wat is hij van plan?

Paul Knieriem werkt na Met mijn vader in bed (wegens omstandigheden),  in deze tragikomedie van Harold Pinter opnieuw samen met Magne van den Berg (vertaling) en René van ’t Hof.

spel Jan-Paul Buijs, René van ’t Hof, Lowie van Oers
regie Paul Knieriem
tekst Harold Pinter
dramaturgie Pol Eggermont 
vertaling Magne van den Berg
lichtontwerp Gé Wegman
geluidsontwerp Wessel Schrik
decor Wikke van Houwelingen, Marloes van der Hoek
kostuums Bernadette Corstens
foto Annaleen Louwes


Op 19, 20 en 21 december zal Carel Alphenaar een inleiding geven. Wij verheugen ons zeer op deze inleidingen van dé Pinter-specialist van Amsterdam. Misschien wel van de wereld.

'Dit volledig aan elkaar gewaagde drietal maakt van de Huisbewaarder een fascinerende theaterervaring' ★★★★★ Trouw

'Het is een voorstelling waar ik nog niet over ben uitgedacht en dat is altijd goed' ★★★★ Theaterkrant. Lees de volledige recensie hier.

'Samen met zijn acteur buit Knieriem het feit dat het bij Pinter vooral draait om wat er niet gezegd wordt, optimaal uit' ★★★★ Telegraaf

'Deze ‘huisbewaarder’ fonkelt als nieuw' De Groene Amsterdammer. Lees de volledige recensie hier.

‘Een fascinerende theaterervaring: een zwartkomische mindfuck’ ★★★★★ Trouw

Prijzen

Normaal
€ 19,50
CJP en Stadspas
€ 17,00
Studenten en MEMBER
€ 11,00