(het randprogramma is helaas uitverkocht) RANDPROGRAMMA: Wo 15 & do 16 nov presenteren we het Death Café, voorgesprek onder leiding van een uitvaartbegeleider. Om 18:00 begint een intieme 'Benedictijnse Dialoog' over vergankelijkheid, inclusief maaltijd. 

'Grof, hilarisch, vol mededogen en levenslust' ★★★★ Theaterkrant

Een intieme, persoonlijke voorstelling op het scherpst van de zeis, waarin doodgaan wordt ontleed in even smartelijke als schaamteloos grappige taferelen. Vanuit verschillende hoeken begluren de actrices de dood. Hij heeft vele gezichten.

De droomdood: zonder lijden en met je dierbaren rond het bed. Het wilde, bij voorbaat verloren gevecht tegen het grote zwart. De lange, moeizame glijvlucht naar het graf. Hij kan verlosser zijn. Of moordenaar. Wat doe je? Ga je de dood tegemoet om je naasten je teloorgang te besparen? Of vertrouw je op hun liefde en eindig je als stinkend wrak? 

Het idee voor de voorstelling ontstond bij actrice Annemarie Prins, uit onvrede over het publieke discours rond sterven. Al te vaak wordt gesproken in grote, abstracte begrippen en vanuit gefixeerde standpunten. Het debat blijft ver verwijderd van het tastbare, lichamelijke, persoonlijke. In het theater, tastbaar, lichamelijk en persoonlijk als het is, kan volop getwijfeld en onderzocht worden.

Sophie Kassies maakte de aardse, beeldende tekst op basis van opgetekende gesprekken tussen actrices Annemarie Prins en Eva Duijvestein, die samen met de regie van Hendrik Aerts vormgeeft aan hun angsten, wensen en lusten. 

spel, concept Annemarie Prins en Eva Duijvestein
tekst Sophie Kassies
regie Hendrik Aerts
muziek Dionys Breukers, Bart Rijnink
kostuums Jacqueline Steijlen

Einde ca. 21.45

'Grof, hilarisch, vol mededogen en levenslust' ★★★★ Theaterkrant

Prijzen

Normaal
€ 18,50
CJP en Stadspas
€ 16,00
Studenten en MEMBER
€ 11,00