Andy en Gina leven al jaren boven hun stand. Hun huwelijk is een woestijn. Ze teren op luxe en drugs, maar de fiascotaks is bereikt. De enige en snelste weg naar geluk lijkt een enkele reis naar Rio. Aan de Copacabana moet de liefde weer gaan stromen. Onder de Cristo Redentor moet de compassie weer bloeien.

Maar waar betaal je een nieuw leven van? Andy besluit zijn wanhopige broertje Hank te betrekken bij een roofoverval op een juwelierszaak; die van hun ouders. Maar wanneer hun moeder slachtoffer wordt van deze heist is het nog maar de vraag of Rio hun zielen gaat redden.

Mustafa Duygulu haalt inspiratie voor zijn voorstellingen uit zijn persoonlijke 'filmklassiekers'. Eerder maakte hij de succes-voorstelling Closer (2014) en Las Vegas (2015). Geef Rio maar de schuld is ontstaan door zijn fascinatie voor de film Before the Devil Knows You’re Dead (2007). Duygulu legt met auteur Jibbe Willems drie personages op de snijtafel, die op een gewelddadige manier proberen te ontsnappen aan hun noodlottige zelfbeeld.

spel Joost Bolt, Mark Kraan, Whitney Sawyer
concept, regie Mustafa Duygulu
tekst Jibbe Willems
scenografie Ruben Wijnstok
geluidsontwerp Tim Olivier Somer

Wat is vrijheid jou waard? Dé nieuwe tekst van Jibbe Willems

Prijzen

Normaal
€ 16,00
CJP en Stadspas
€ 14,00
Studenten en MEMBER
€ 11,00