Vijf mannen en een walvis op een verlaten plek ergens in het hoge noorden. De ijzige wind raast over de oneindige vlakte en maakt de sfeer nog beklemmender dan deze al was. Wie zijn deze mannen en wat brengt hen hier?

Go North is een zoektocht op het snijvlak van het zelf en de ander. Op een schaamteloze manier leggen de mannen hun ziel bloot en gaan ze de confrontatie aan. Met zichzelf, maar vooral met elkaar. Het zet de onderliggende verhoudingen op scherp en doet hun ware aard naar boven drijven.

Pia Meuthen heeft met Panama Pictures een unieke taal ontwikkeld waarin dans en circus moeiteloos in elkaar overlopen en persoonlijke verhalen letterlijk in beweging komen. Dynamisch, ongepolijst en avontuurlijk, maar tegelijkertijd ook heel kwetsbaar en intiem. Voor deze performance liet zij zich inspireren door de genadeloze oprechtheid van de Noorse schrijver Karl Ove Knausgård en de persoonlijke en rauwe manier waarop hij universele thema’s weet over te brengen.

Go North is een coproductie van Panama Pictures en componistenduo Strijbos & Van Rijswijk. Speciaal voor de voorstelling componeerde het duo een nieuw muziekstuk waarin slagwerk op intrigerende wijze gecombineerd wordt met elektronische soundscapes.

dans, acrobatiek Francesco Barba, Fabian Krestel, Ruben Mardulier, Eddy Becquart, Tarek Ramno
slagwerk n.n.b.
choreografie Pia Meuthen
compositie Strijbos & van Rijswijk
dramaturgie Angelique Willkie
scenografie Sammy van den Heuvel
ontwerp walvis Matt Jackson
kostuumontwerp Sanne Reichert
lichtontwerp Bart Verzellenberg

'Mijn voorstellingen vertellen nooit een verhaal van a tot z. Ik wil ruimte creëren voor de toeschouwer om zelf met de verhaalelementen aan de haal te gaan. De dansers en acrobaten zetten de sfeer neer, het publiek bepaalt vervolgens welke betekenis zij daaraan geven.'
– Pia Meuthen, choreograaf

Wat maakt deze mannen tot wie ze zijn?

Prijzen

Normaal
€ 17,50
CJP en Stadspas
€ 15,00
Studenten en MEMBER
€ 11,00