Deze editie met Peter van Rooijen, Tjeerd Gerritsen, Eefke den Held, Dafne Holtland

Het Nieuwe Lied is een collectief van Nederlandstalige dat in wisselende samenstelling optreedt. Het is dé plek waar het Nederlandse lied nieuw leven wordt ingeblazen. De singer-songwriters proberen nieuwe nummers uit en leggen er de basis voor hun carrière als singer-songwriter. 

Op een avond van Het Nieuwe Lied geven een aantal van deze talentvolle singer-songwriters een kort solo-optreden. Vaak aangevuld met een speciale gast. Elke voorstelling is verrassend anders. Het levenslied, kleinkunst en elektronische pop, alles komt voorbij. Het Nederlandse lied zoals je het nergens anders hoort;  oorspronkelijk, urgent en vol risico.

Voor data, line-ups en gastoptredens: www.hetnieuwelied.nlHet Nieuwe Lied bestaat uit Christine de Boer, Sjaan Duinhoven, Frank van Kasteren, Kiki Schippers, Dafne Holtland, Maarten Ebbers, Tjeerd Gerritsen, Jan Groenteman, Eefke den Held, Thijs Maas, Eva van Manen, Flip Noorman, Peter van Rooijen, Yentl Schieman, Jeroen Woe.

Einde ca. 22.30 uur  • None

'Een aanwinst voor de Nederlandstalige liedkunst' (...) 'Een mooi stel is het, dat barst van het talent.'
NRC

'Je zou de makers van Het Nieuwe Lied 'de betere singer-songwriters' kunnen noemen.'
Theaterkrant Lees hier de complete recensie

‘Fris, eigenzinnig en bevlogen. (…) Dat is het verrassende aan dit collectief: je luistert naar mensen van wie je misschien nog nooit hebt gehoord, maar ondertussen zouden de nieuwe Bram Vermeulen en Claudia de Breij er zomaar bij kunnen zitten.’
Parool

'Een aanwinst voor de Nederlandstalige liedkunst.’ NRC

Prijzen

Normaal
€ 12,00
CJP en Stadspas
€ 10,50
Studenten en MEMBER
€ 10,50