Het Nederlandstalige muziekcollectief Het Nieuwe Lied blaast Nederlandstalige muziek sinds 2009 nieuw leven in. 2017 begint voor het Nieuwe Lied met een frisse Nieuwjaarsduik. In zes speciaal voor de jaarwisseling samengestelde concerten gaan de leden samen met het publiek kopje onder in een zee van liedjes. Nieuwe liedjes.

Speciaal voor de jaarwisseling treedt het complete collectief op in zes verschillende theaters in Amsterdam, Amstelveen, Leiden, Den Haag en Utrecht. Vrijwel alle theaterzangers luiden het jaar in tijdens dit concert waarvan de regie is in handen van regisseur en scenarioschrijver Dick Hauser. Hauser regisseerde onder andere producties van De Kleine Komedie, Joop van den Ende Theaterprodukties, VPRO, NPO/BCC en KRO.

Opgericht in 2009 en geïnspireerd op het format van Comedytrain, bestormt Het Nieuwe Lied in steeds wisselende samenstelling de theaters met intieme optredens. Met steeds nieuwe, zelfgeschreven liedjes is geen enkel optreden hetzelfde. Bovendien wordt geen genre geschuwd: van kleinkunst tot popliedjes met elektronische invloeden.

met Kiki Schippers, Flip Noorman, Eva van Manen, Maarten Ebbers, Yentl Schieman, Jeroen Woe, Peter van Rooijen, Thijs Maas, Tjeerd Gerritsen, Christine de Boer, Eefke den Held, Frank van Kasteren, Dafne Holtland

'Een aanwinst voor de Nederlandstalige liedkunst, een mooi stel is het, dat barst van het talent.’ (NRC)

Prijzen

Normaal
€ 11,00
CJP en Stadspas
€ 9,50
Studenten en MEMBER
€ 9,50