Zuid-Afrika kreeg in 1996 weliswaar met het afschaffen van de Apartheid een nieuwe Grondwet die sociale en raciale gelijkheid moest garanderen, maar de praktijk is weerbarstig. Twintig jaar later worstelt het land nog altijd met problemen als homofobie, genderongelijkheid en een afkeer voor ieder die afwijkt van de mainstream.
Robyn Orlin zou Robyn Orlin niet zijn als ze zich daar niet tegen zou verzetten, met ferme kritiek maar met minstens zoveel humor en grotesk commentaar. In haar voorstellingen keerde ze zich de laatste twee decennia al tegen Apartheid, racisme, de verspreiding van aids en vrouwenonderdrukking.

Ditmaal doet ze dat doeltreffender dan ooit. In haar voorstelling And so you see... our honourable blue sky and ever enduring sun... can only be consumed slice by slice... daagt ze de geschiedenis en de tradities van haar land uit.
Orlin: 'Waarom kun je niet tegelijkertijd gay en behoudend zijn? (...) Waarom kun je geen wereldburger zijn en tegelijkertijd Zuid-Afrikaan?'

De samenwerking tussen haar en Albert Ibokwe Khoza, een jonge gay-performer uit Soweto, levert theatraal vuurwerk op. De rake uitdrukking die Khoza met zijn lichaam geeft aan Orlins thema, de zeven doodzonden gerelateerd aan de genderdiscriminatie en homofobie in het hedendaagse Zuid-Afrika, komt recht uit zijn hart. Schaamteloos, grotesk, humorvol, liefdevol en bij vlagen vertederend laveert hij tussen hebzucht, hoogmoed, wellust, afgunst, vraatzucht, woede en luiheid. Orlin zelf noemt haar show 'a requiem to humanity'.

Duur: ca. 60min

And so you see... our honourable blue sky and ever enduring sun... can only be consumed slice by slice... 
is onderdeel van Julidans 2017.


dans Albert Ibokwe Khoza
choreografie Robyn Orlin
productie City Theater & Dance Group, Damien Valette Prod

IJzersterke, gelaagde solo met rasperformer Albert Ibokwe Khoza

Prijzen

Normaal
€ 25,00
CJP
€ 20,00