De Groene Amsterdammer presenteert in het kader van deze voorstelling een super-size versie van de rubriek In de wereld. Artikelen gewijd aan feministische wapenfeiten van over de hele wereld. De tentoonstelling is de gehele speelperiode te zien in onze informatiehal, en in het weekblad.

BELLEVUE LUNCHTHEATER: KAAP FURIE

Twee zussen kapen een trein op internationale vrouwendag. Midden in de polder van Bovenkarspel trekt Gaia aan de noodrem en bindt Judith een welwillende conducteur vast in een tweedeklascoupé. Ze maken grappen, ze maken foto’s, ze maken kennis en ondertussen gaat #treintjekapenkusjesvragen viraal.

Wat begint als een ludieke actie, groeit via social media uit tot een wereldwijd protest tegen seksuele intimidatie. Vrouwen verenigen zich, scherpen hun nagels en roepen op tot gerechtigheid. Er moeten koppen rollen. Het is tijd.

Met de tekst van jonge schrijver Sara van Gennip gaan acteurs elkaar te lijf, opgezweept door feministisch ongeduld.

‘wij willen betere mensen worden dan we waren
mensen die niet wegkijken
mensen die aan de rem trekken en zeggen:
nu is het genoeg'

tekst Sara van Gennip
regie Nina de la Parra
spel Johanna Hagen, Wendell Jaspers, Leòn Ali Cifteci
vormgeving Jutta Bornemann
geluidsontwerp Rinse de Jong
dramaturgie Tom Helmer
publiciteit Casper Koster

Sara van Gennip schrijft moderne mythes waarin een duivels dilemma centraal staat. Ritmisch, beeldend, zintuiglijk. Ze schrijft o.a. voor Kameroperahuis, de Tekstsmederij en Vloeken in de Kerk.

Bij regisseur Nina de la  Parra (winnaar Sylvia Kristel Award 2016) zijn emancipatie, gender en etnische identiteit een rode draad. Haar fascinatie voor deze thema’s leidt vaak tot radicale consequenties op het gebied van casting en vorm. Sinds 2014 is Nina als regieassistent verbonden aan Toneelgroep Amsterdam. Daarnaast staat ze geregeld zelf op het podium met haar eigen neo-feministische-comedy-muziekprogramma ‘Thou shalt love thy self'.

None

:

Bellevue Lunchtheater: Johanna Hagen en Wendell Jaspers spelen zwart-komische treinkaping.

Prijzen

Normaal
€ 17,50
CJP en Stadspas
€ 15,50
Studenten en MEMBER
€ 11,00

Speeldata


Alle speeldata