Zoals een gedicht beelden oproept in het hoofd van de lezer, zo brengen zes vrouwen in dit theatrale concert een gedicht tot leven middels geacteerde en gezongen fragmenten in combinatie met versterkte en onversterkte muziek.

De jonge dichteres Lieke Marsman maakte een hertaling van het gedicht Renascence (Wedergeboorte) van Edna St. Vincent Millay, dat zich laat lezen als een lyrische monoloog. Micha Hamel componeerde beide teksten tot een meerstemmig weefsel van taal, klank en ruimte.

Een jonge vrouw trekt erop uit in de natuur en wordt gegrepen door de schoonheid van de bergen en de bossen. Ze besluit in het gras te gaan liggen en naar de blauwe lucht te kijken. Dan wordt ze overweldigd door de wijdsheid van de hemel. Ze komt tot het besef dat ze nietig is, en overmand door wanhoop zinkt ze de grond in. De aarde sluit zich, en het voelt alsof ze in haar graf komt te liggen. Ze raakt in paniek. Plotseling pakken de wolken zich samen en begint het te regenen. De aarde waarmee ze bedekt is wordt weggespoeld. De zon breekt door en ze ligt andermaal in het frisse gras. In het besef van haar confrontatie met de oneindigheid van de natuur staat ze op, dankbaar voor haar leven en voor de schoonheid van de wereld om haar heen.

spel Yela de Koning
zang Helena Rasker
muzikanten Masha Iakovleva, Veronique Serpenti,
Femke Steketee, Sara D’Augostino

regie, tekst, compositie Micha Hamel
regieadvies Luca Tichelman
fotografie Paul Mellaart
coproducenten Festival Musica Sacra, Toneelgroep Maastricht

Einde ca. 22.00u

Een vrouw overweldigd door de wijdsheid van de wereld

Prijzen

Normaal
€ 18,50
CJP en Stadspas
€ 16,00
Studenten en MEMBER
€ 11,00