‘Als papa loopt in zijn bloot gat dan is zijn kroost blind. Heeft papa een miljoen op zak o, wat kust hem dan zijn kind!’
-  De Nar uit Koning Lear

Lear begint als een reality soap, live gefilmd op het toneel. Overal camera’s, nergens privacy. Koning Lear, oud en moe, verdeelt zijn rijk onder zijn drie dochters. De dochter die haar liefde het beste toont, krijgt het grootste deel. Maar zijn jongste dochter Cordelia weigert. Zij kapt met de schijnwereld waarin zij al haar hele jeugd leeft. Lear verstoot haar en verdeelt zijn rijk onder zijn twee andere dochters. Pas als het filmdoek valt en de camera’s uitstaan, ziet hij hoe hij zich heeft laten verblinden en zijn kinderen heeft opgeofferd aan egoïsme en zelfoverschatting.

Lear is een voorstelling over kinderen die in de voetsporen van hun ouders moeizaam een eigen leven kunnen opbouwen.

Einde ca. 22.30 uur, geen pauze.

spel Roel Adam, Tine Cartuyvels, Tjebbo Gerritsma, Rogier in ‘t Hout, Myrthe Huber, Sarah Jonker, Jesse Mensah, Chiem Vreeken
tekst William Shakespeare
bewerking en regie Liesbeth Coltof
dramaturgie Paulien Geerlings 

Op dinsdag 7 maart is de Wijkjury aanwezig!

De komende tijd is de Leidsekade, en dus ons theater, iets moeilijker bereikbaar, i.v.m. werkzaamheden. Houd rekening met extra reistijd, ook als je te voet bent.

Vanaf maandag 6 februari starten werkzaamheden aan de riolering: van Hotel American tot Leidsekade 91. Hiervoor wordt de straat op dit deel opgebroken en afgesloten voor het verkeer. Daarnaast verdwijnen er auto- en fietsparkeerplekken (deze laatste komen later gelukkig in veelvoud terug!).
De gehele Leidsekade is t/m begin maart (o.v.b.) afgesloten voor verkeer.

Wij hopen je hier van alle informatie te voorzien, en... Het leed is snel geleden als je je bedenkt dat het zoveel moois oplevert; namelijk extra veel fietsparkeerplekken!


Lees hier meer.

★★★★Theaterkrant ★★★★Volkskrant ★★★★Parool

Prijzen

Normaal
€ 17,50
CJP en Stadspas
€ 15,00
Studenten en MEMBER
€ 11,00