In de cel van Nelson Mandela viel een straal licht die hij gebruikte om tomaten te kweken in een paar oude schoenen. Die deelde hij uit aan zijn medegevangenen. Dat is liefde.
Mensen die de lampjes van geparkeerde fietsen die per ongeluk aan zijn blijven staan uit doen, ook al moet je best lang zoeken naar waar dat knopje nou precies zit… Dat is liefde.
Iemand die alleen woont en op vakantie gaat en voor ze vertrekt een briefje met 'welkom terug' op haar tafel legt… Ook dat is liefde.

In haar hoofd, in haar hart, in haar omgeving en in de wereldgeschiedenis zoekt Laura van Dolron naar mensen die ons kunnen leren wat liefhebben is. Want écht liefhebben, wat is dat eigenlijk en hoe doe je dat? In haar zoektocht komt zij steeds de dood tegen, want zoals in de bijbel staat blijkt waar: ‘sterk als de dood, is de liefde’. De antwoorden die zij vindt zijn soms hartverscheurend, dan weer hilarisch en doen je lachen door je tranen heen.

Liefhebben werd ‘Een cadeau', ‘Groots theater’ en ‘Louterend’ genoemd. De voorstelling werd vanaf de première in 2014 lovend ontvangen door pers en publiek en speelt nog steeds door Nederland en België. In 2016 werd de tekst van Liefhebben in boekvorm uitgebracht, met succes, want het boekje is inmiddels toe aan zijn vierde druk.

spel, tekst Laura van Dolron
dramaturgie Martine Manten
vormgeving Wikke van Houwelingen, Marloes van der Hoek
lichtontwerp Gé Wegman

'Het publiek kan zich geliefd wetend naar huis begeven.'
★★★★Theaterkrant

‘Van Dolron brengt haar theater als een warm bad. Geen therapie. Wel een oprecht betoog, dat vreemd genoeg, op de richel van de morele preek, nooit gaat betogen.’ 
★★★Standaard

Over haar succesvoorstelling Sartre zegt sorry : 'Van Dolron heeft iets van een vrouwelijke Woody Allen en ze verdient het om een net zo groot publiek te bereiken als de meester zelf' 
De jury van het Nederlands Theater Festival

Stand-up filosofie tegen het cynisme

Prijzen

Normaal
€ 16,00
CJP en Stadspas
€ 14,00
Studenten en MEMBER
€ 11,00