Nachtgasten, Theater Bellevue, Generale Oost en Wintertuin slaan de handen ineen met een nieuw ontwikkelingstraject. Afwisselend zullen jonge schrijvers met verschillende achtergronden, namelijk Maaike Bergstra, Koen Zonneveld en Lotte Lentes, een verhaallijn schrijven.
Deze worden door steeds wisselende gastacteurs gespeeld, waarbij volop wordt geïmproviseerd! Door elkaar feedback te geven en hun werk in ontwikkeling op de vloer te zien, kunnen de schrijvers hun verhalen uitwerken met als doel een volwaardig toneelstuk te creëren die in de toekomst op de planken wordt gebracht.

De verhaallijnen worden over een periode van drie maanden in drie steden gespeeld, waarbij de toneelstukken bij iedere speelbeurt worden aangescherpt en bijgeschaafd. Volg de totstandkoming van een toekomstig toneelstuk en de ontwikkelingen van (één van) de schrijvers op de voet door met hen mee te reizen naar de verschillende steden óf kom juist in eigen stad drie totaal verschillende stukken van totaal verschillende schrijvers zien.

De (bekende) Nachtgastenmethode, waarbij het publiek het verhaal kent, in tegenstelling tot de acteurs die ter plekke elkaars geheimen moeten ontdekken, is dé manier waarop deze verhalen gespeeld en ontwikkeld worden. Als publiek ben je alwetend en daardoor medeplichtig!

De gastacteurs en de schrijver die vanavond zijn of haar stuk presenteert worden z.s.m. aangekondigd op deze pagina.

Vanaf 2017 een nieuwe vorm van het bekende Nachtgasten!

Prijzen

Normaal
€ 16,50
CJP en Stadspas
€ 14,00
Studenten en MEMBER
€ 11,00