Let op: deze voorstelling speelt niet in Theater Bellevue, maar is op tournee langs diverse theaters in Nederland.
Kaartverkoop via het betreffende theater.

Jij keek naar de schepen aan de horizon. Dat onbewoonde gebied. Waar niemand woont. Waar iedereen op doorreis is. De doorreis. Dat is alles.

Na veertien jaar keert een pianist terug naar zijn geboorteplaats. Op de berg waar zijn moeder kort geleden is begraven, treft hij een jonge vrouw met wie hij is opgegroeid. Hij was de zoon en zij de werkster, een arbeidsmigrant.
Wat proberen hun gezamenlijke herinneringen uit het verleden hen nu te vertellen? Waar zijn we thuis? Kunnen we wonen in de muziek, of alleen in de stilte van een huis?  
In een filmische en muzikale compositie van gedachten en ervaringen, waarin heden en verleden vervloeien, zoeken twee ontheemden bescherming bij elkaar; in een poging hun eenzaamheid te ontvluchten. 

Eva Jansen Manenschijn schreef met Niemandsland een intieme voorstelling in een beeldende, poëtische taal, die doet denken aan de toneelstukken van Marguerite Duras en Jon Fosse.

spel Alwin Pulinckx, Anne-Chris Schulting 
tekst Eva Jansen Manenschijn 
regie Eva Tijken 
vormgeving, kostuumontwerp  Janne Sterke, Nelli Bodt 
muziek Christiaan Verbeek
dramaturgie Florian Hellwig, Tom Helmer 
beeld Sanja Marušić
techniek Jan Sol, Philip Hoekstra
productieleiding Vera Vlot
artistiek producent Frank Noorland

'De twee weten de sfeer van een in de knop geknakte relatie knap te treffen. (...) Boeiend kat-en-muisspel'
★★★Parool

'
Niemandsland is van het soort introverte theater dat doorgaans uit Scandinavië komt. (...) Schulting speelt de jonge vrouw mysterieus en een tikje nerveus. Zij weet dat zij de pianist uit zijn nostalgische droom kan helpen. Pulinckx maakt van de artiest het tegendeel: een arrogante, soms onuitstaanbare zielepoot. Het werkt, hun samenspel knettert en de dialogen zijn spannend en snel.'
★★★Volkskrant - Lees hier de complete recensie

  • None

Succesvolle lunchtheater voorstelling op tournee!

Prijzen

Toegang
Div. prijzen tijdens tournee

Speeldata


Alle speeldata