Ben jij trots op wie je bent? Stel dat je over een jaar moreel gewogen wordt door een hogere macht. Zou je dan blijven handelen zoals je nu doet?

Hiphop dansgezelschap BackBone en muziektheaterhuis Silbersee slaan voor de tweede keer de handen ineen voor de nieuwste urban dansvoorstelling Speak Up! Zes mensen in de kracht van hun leven roepen zichzelf en elkaar ter verantwoording. Met hun hart op de weegschaal worden ze geconfronteerd met hun eigen, soms grensoverschrijdend gedrag en daden waar ze zelf niet trots op zijn. Durven zij zich uit te spreken? Zijn ze bereid te reflecteren op wie ze werkelijk zijn?

Choreograaf Alida Dors kijkt met groeiende verbazing naar onze tijd, waarin het delen van je mening steeds gewoner lijkt te worden, maar zelden leidt tot een oprecht gesprek waarin we elkaars denken en handelen bespreken en wegen. Met welk doel storten we ons hart uit? Zijn onze vaak ongenuanceerde meningen vooral correcties voor de ander? Hoeveel tijd nemen we nog om onszelf te corrigeren? Speak Up! is een voorstelling over ons moreel kompas en onze groeiende angst om elkaar en onszelf in de ogen te kijken.

choreografie, concept Alida Dors
performers Bilal Bachir (dans), Donna Chittick (dans), Liza Panjoel (dans), Pom Arnold (dans), Carla Nahadi Babelegoto (zang), Maciej Straburzynski (zang)
supervisor muziekale compositie Romain Bischoff
muziek compositie Jacob ter Veldhuis, DJ Lovesupreme
dramaturgie Peggy Olislaegers, Maarten van Hinte
toneelbeeld Ascon de Nijs
lichtontwerp Jeffrey Steenbergen

Vier zielen geconfronteerd met hun daden uit het verleden

Prijzen

Normaal
€ 17,50
CJP en Stadspas
€ 15,00
Studenten en MEMBER
€ 11,00