DEZE VOORSTELLING IS ONDERDEEL VAN HET NEDERLANDS THEATER FESTIVAL

In november 2015 belt de Afghaanse vluchtelinge Zohre Norouzi aan bij theatermaker Marjolijn van Heemstra met de vraag of ze mag blijven slapen. Na wat getwijfel gaat de deur open en wordt er een deken op de bank gelegd. Er is een gezamenlijk ontbijt, er is ongemak en stilte en dan langzaam maar zeker is er steeds meer.

In Zohre, een Afghaans-Nederlandse soap doen Zohre en Marjolijn verslag van het jaar dat voorbijging sinds Zohre voor het eerst bij Marjolijn op de bank sliep. Een jaar vol goede bedoelingen, onhandige pogingen, wederzijdse verwachtingen en verdenkingen. Een jaar vol telefoontjes met onwillige instanties en nachtelijke gesprekken over eenzaamheid en gemis op het dak van Zohre’s flat in Alphen aan den Rijn waar je nooit de sterren ziet. Een openhartige voorstelling over kleine levens in het licht van gigantische problemen met als leidraad een verdwenen Afghaanse soap.

Zohre, een Afghaans-Nederlandse soap is een journalistiek theaterproject over de vluchtelingencrisis en de moeizame integratie van nieuwkomers in Nederland. Waarom is het zo moeilijk om hier een nieuw leven op te bouwen? Waar gaat het mis? En hoe help je een vluchteling nou eigenlijk echt?

Einde ca. 20.15 uur (geen pauze)

Na de voorstelling is er een nagesprek onder leiding van Michiel Bakker. Gratis toegankelijk op vertoon van je voorstellingskaartje. 

spel Zohre Norouzi, Marjolijn van Heemstra
eindregie Erik Whien
tekst Marjolijn van Heemstra 
dramaturgie Liet Lenshoek 
vormgeving Wikke van Houwelingen, Marloes van den Hoek 
geluidsontwerp Ronald van Oosten 
stage regie Sara de Monchy 
techniek Jeroen Duijvendak 
productie Fleur Feij

'Een pijnlijk menselijk verslag van onvermogen en de behoefte aan verbondenheid.'
★★★★Trouw

'De vanzelfsprekendheid waarmee de twee vrouwen met hun bungelende benen naast elkaar zitten laat zien dat het wel degelijk kan: integreren.'
★★★★Parool

'De unieke combinatie van empathie, humanisme, moralisme en zelfkritiek die Van Heemstra in haar stukken weet te leggen komt uitstekend tot zijn recht.'
★★★★Theaterkrant

 

 

'Die vanzelfsprekendheid (...) laat zien dat het wel degelijk kan: integreren.' ★★★★ parool

Prijzen

Normaal
€ 18,50