Comedy Talent van 2018 - Volkskrant

Ultimatum

Alex Ploeg
8
jun
-
9
jun
Data & tickets
 • vr 8 jun
  20:30
  Theater Bellevue, Amsterdam
  Klein Bellevue
 • za 9 jun
  20:30
  Theater Bellevue, Amsterdam
  Klein Bellevue

Alex snapt de dingen heus wel. Hij is gewoon wie hij is: een zelfverzekerde jongen die het allemaal niet weet.

Rake vragen over onderwerpen die er niet toe doen

Soms moet je jezelf een Ultimatum stellen. Bepalen wie je bent. Sterk zijn. Volwassen worden. Ergens voor staan. Alex weigert dit al jaren. Want kom op, hoe doe je dat als je een vat vol tegenstrijdigheden bent?

Alex Ploeg is een zelfverzekerde jongen die het allemaal niet weet. Die razendsnel is maar stagneert. Een coming of age story, après la lettre.

Alex Ploeg is lid van Comedytrain en won de Publieksprijs van Cameretten (2016). Onlangs werd hij in de Volkskrant uitgeroepen tot Comedy Talent van 2018. Dit voorjaar is Alex te zien in een nieuw seizoen van het satirische sketchprogramma Klikbeet (NTR).

“Veel van zijn verhalen zijn hilarisch. Sommige herken je direct en andere verhalen getuigen juist van een prettig gestoord brein. Naast een goede comedian is Alex ook een uitstekend gitarist." Jury Cameretten
 

Credits

 spel Alex Ploeg

Meer over de makers

Alex Ploeg stond in 2016 in het voorporgramma van Ronald Goedemondt en won hij de Publieksprijs van Cameretten: 'Veel van zijn verhalen zijn hilarisch. Sommige herken je direct. Andere verhalen getuigen juist van een prettig gestoord brein. Naast een goede comedian is Alex ook een uitstekend gitarist.'

Hij schrijft verder voor sketchprogramma’s zoals Klikbeet (NTR, april 2017) en Cojones (VARA).

Sinds seizoen 2016-2017 is hij lid van de Comedytrain.