Een ode aan de banaliteiten in ons bestaan

Talk Show

Suze Milius | Het Zuidelijk Toneel
30
mei
-
31
mei
Data & tickets
 • wo 30 mei
  20:30 - 22:20
  Incl. nagesprek met Suze Milius
  Theater Bellevue, Amsterdam
  Grote Zaal
 • do 31 mei
  20:30 - 22:20
  Theater Bellevue, Amsterdam
  Grote Zaal

Het lijkt alsof je in een televisiestudio zit, als klappend publiek bij de opname van een talkshow. Dit is de fysieke arena die ons kijken stuurt, maar misschien moeten we onze blik ergens anders op richten. Op een waardevol detail wellicht, dat je al snel over het hoofd ziet?

BELLEVUE EXTRA
op 30 mei incl. nagesprek met Suze Milius

Suze Milius studeerde ooit antropologie, maar besloot haar onderzoek naar het gedrag van mensen voort te zetten binnen een theatrale context. Haar onderzoeksvragen in deze voorstelling: hoe kennen we waarde aan de dingen in ons leven toe? Wat vinden we (on)belangrijk en waarom?

Ze koppelt die vragen aan haar fascinatie voor de vergankelijkheid, de melancholie die schuilt in het verstrijken van de tijd. TALK SHOW is veel, en is onder andere een poging om waarde toe te kennen aan alles dat anders met het verstrijken van de tijd verloren gaat. Met de liefde voor absurde humor en fijnzinnige esthetiek die Suze Milius zo eigen is.

Milius creëert met TALK SHOW een theatervoorstelling als een muzikale compositie, met ogenschijnlijk losstaande fragmenten, die het publiek uitdagen om al associërend verbanden te leggen. Vlaamse krant De Morgen: “Suze Milius is zo’n regisseur die vaak moeiteloos binnendringt in onze gevoelens en gedachten.”


BELLEVUE EXTRA

wo 13 mei | 22:30 uur
Na afloop voeren we een groot nagesprek met regisseur, spelers en publiek. Haal een biertje in de Smoeshaan en schuif aan. We doen het omdat we het leuk vinden.  

Credits

regie Suze Milius
tekstbijdragen Magne van den Berg
spel Janneke Remmers, Nora Ramakers, Stefan Jakiela, Lisa Verbelen, Kasper Vandenberghe
muziek Hendrik Lasure
dramaturgie Daan Milius
scenografie Janne Sterke
kostuumontwerp Johanna Trudzinski
artistiek advies Piet Menu

Foto: Luis Rios-Zertuche
Foto: Luis Rios-Zertuche
Foto: Luis Rios-Zertuche
Foto: Luis Rios-Zertuche
Foto: Luis Rios-Zertuche
Foto: Luis Rios-Zertuche
Foto: Luis Rios-Zertuche
Foto: Luis Rios-Zertuche

Meer over de makers

De voorstellingen van Suze Milius werden geselecteerd voor Het Theaterfestival en genomineerd voor de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs. Hoewel ze jong is, zijn haar projecten steevast groot van opzet. Met haar uitgesproken visuele én fysieke taal focust ze op intermenselijk gedrag in al zijn ontwapenende onhandigheid. Suze probeert je, als toeschouwer, altijd op een andere manier aan te spreken. Als kijker herken je jezelf en dit kan heel vervreemdend zijn.