De viering van het afscheid van de televisie

Talk Show

Suze Milius | Het Zuidelijk Toneel
30
mei
-
31
mei
Data & tickets
 • wo 30 mei
  20:30
  Theater Bellevue, Amsterdam
  Grote Zaal
 • do 31 mei
  20:30
  Theater Bellevue, Amsterdam
  Grote Zaal

Denk terug aan de zondagavonden van vroeger. Met de hele familie voor de TV, kijkend naar programma’s die je op dat moment moest zien. Anders waren ze voor altijd weg en kon je op maandagochtend op het werk alleen maar tandenknarsend en in stilte meeluisteren.

Waarover praten we eigenlijk en waarom? En waarom zien we elkaar toch zo graag praten? In TALK SHOW draagt regisseur Suze Milius hét symbool van een verdwijnend tv-tijdperk ten grave. In een kleurrijke theatervoorstelling over afscheid neemt ze je glimlachend mee naar de volgende uitzending.

Milius probeert je altijd op geheel eigen wijze aan te spreken. Hoewel Suze jong is, zijn haar projecten steevast groots van opzet. Met liefde voor absurde humor en een gestileerde esthetiek creëert ze eigen, kleurrijke universa die je niet snel vergeet.

In al haar werk gaat een fascinatie schuil voor “de melancholie van de exclusiviteit van het NU”, zoals ze het zelf omschrijft. Een fascinatie voor de levens die je had kunnen leiden. Voor Milius heeft dit een hoopvolle connotatie: “Melancholie is voor mij een vorm van gelukzaligheid, juist omdat ik voel, juist omdat ik reflecteer.”

 

Credits

regie Suze Milius
tekstbijdragen Magne van den Berg
spel Janneke Remmers, Nora Ramakers, Stefan Jakiela, Lisa Verbelen, Kasper Vandenberghe
muziek Hendrik Lasure
dramaturgie Daan Milius
scenografie Janne Sterke
kostuumontwerp Johanna Trudzinski
artistiek advies Piet Menu

Meer over de makers

De voorstellingen van Suze Milius werden geselecteerd voor Het Theaterfestival en genomineerd voor de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs. Hoewel ze jong is, zijn haar projecten steevast groot van opzet. Met haar uitgesproken visuele én fysieke taal focust ze op intermenselijk gedrag in al zijn ontwapenende onhandigheid. Suze probeert je, als toeschouwer, altijd op een andere manier aan te spreken. Als kijker herken je jezelf en dit kan heel vervreemdend zijn.