Op adem komen en je eigen hartslag voelen

Dans op Dinsdag: Almost Alive

Sandman / Sabine Molenaar
di 1
mei
  • di 1 mei
    20:30
    Theater Bellevue, Amsterdam
    Grote Zaal

In haar derde solo Almost Alive bevraagt Sabine Molenaar wat er nodig is om de regie van je eigen leven in handen te houden. En wat de gevolgen zijn als je daarvoor de turbulentie van het alledaagse de rug poogt toe te keren en een tijd- en grenzeloze wereld betreedt.

Op adem komen en je eigen hartslag voelen

Onderdeel van:
Dans op Dinsdag

We worden elke dag blootgesteld aan een spervuur aan informatie en indrukken. Maar soms zou je die niet aflatende, pulserende stroom prikkels stop willen zetten. Al is het maar voor even: Weer op adem komen en je eigen hartslag voelen.

Dus druk je de pauzeknop in en sluit je je ogen en oren. Om er dan achter te komen dat er ook aan de binnenkant van je oogleden beelden blijven verschijnen. Terwijl er in de holtes van je hoofd nog steeds flarden van geluiden en stemmen echoën.

Moet je dan dieper gaan, verder weg van de realiteit naar die donkere plek van gapende leegheid en stilte? Daar waar geborgenheid en rust wachten, maar tegelijkertijd ook  desoriëntatie en chaos op de loer liggen. 

Credits

concept, dans, choreografie Sabine Molenaar
dramaturgisch advies Lena Meckler
scenografie Amber Vandenhoeck
muziek Jochem Baelus
productie Sandman i.s.m. Kosmonaut
coproductie Festival Cement, DansBrabant
licht Amber Vandenhoeck
video & animatronics Gertjan Biasino
camera Gael Maleux
kostuum Joke Van de Casteele
met dank aan Mike van Alfen, Arjuna Borsettimet de steun van PLAN talentontwikkeling Brabant, ccBe, TAKT Dommelhof, BUDA, De Warande, Théâtre de Vanves

William van der Voort
William van der Voort
William van der Voort
William van der Voort
William van der Voort
William van der Voort