Prachtige kennismaking met de nieuwste generatie dansmakers

Dans op Dinsdag: DansClick #19

Korzo producties / Ryan Djojokarso
di 10
april
  • di 10 apr
    20:30
    Bellevue Extra: Après Danse napraten op het podium met de makers en dansers
    Theater Bellevue, Amsterdam
    Grote Zaal

Een prachtige kennismaking met de nieuwste generatie dansmakers. Het multiple-bill programma wordt omlijst door introducerende videoportretten en een Après Dans waarbij het publiek onder het genot van een drankje na kan praten met de choreografen en dansers. Tijdens de 19e editie van DansClick presenteert Korzo producties de getalenteerde choreograaf Ryan Djojokarso en de winnaar(s) van de BNG Bank Dansprijs 2017, die in het najaar uitgereikt zal worden.

BELLEVUE EXTRA:
Na afloop is er een Après Danse waarbij je onder het genot van een drankje op het podium kunt napraten met de makers en dansers

Onderdeel van:
Dans op Dinsdag

BNG Bank Dansprijs 2017
Het tweede deel van de avond wordt ingevuld door de winnaar(s) van de BNG Bank Dansprijs 2017. Het BNG Cultuurfonds zet zich al jaren in om jonge getalenteerde kunstenaars financieel te steunen en hen zichtbaarheid te geven. De BNG Bank Dansprijs werd in 2014 ingesteld door het BNG Cultuurfonds in samenwerking met Korzo om getalenteerde choreografen de kans te bieden hun werk in Nederland op tournee te brengen. Een onafhankelijke jury kiest in het najaar van 2017 de winnaar(s), die zich in DansClick 19 kunnen voorstellen aan het Nederlandse publiek.

On Hold
Choreograaf Ryan Djojokarso werkt vrijwel altijd vanuit een thema dat een reeks voorstellingen met elkaar verbindt. On Hold is deel drie uit een reeks duetten over een jong, ongetrouwd koppel. De start was Balts (2013), een paringsduet over het samenkomen op het moment waarop de natuur zijn gang gaat. Nomophobia (2015) toont de afstand die zich tussen de twee ontwikkelt, met de smartphone als metafoor. On Hold (2016) toont het moment waarop het koppel op elkaar uitgekeken lijkt te zijn. Wanneer het dansen niet meer samen gaat en beiden een andere richting uit willen, blijf je bij elkaar of ga je je eigen weg? Een wanhopige, maar liefdevolle poging om opnieuw tot elkaar door te dringen…tot bloedens toe. Het laatste deel, Final, maakte Ryan in het najaar van 2016 voor het talentontwikkelingsprogramma Danslokaal van Conny Janssen Dans 


"Met On Hold heeft Ryan Djojokarso een bijzonder geestig en goed doordacht werk afgeleverd"
★★★★ de Volkskrant

 

Credits

dans Luca Cacitti, Aimée Lagrange
choreografie, concept Ryan Djojokarso
lichtontwerp Bas Vissers
advies Bram Jansen
muziek Johnny Tillotson, Ricky Nelson, Ritchie Valens, The Everly Brothers, Little Eva, Paul Anka, Bobby Vee, Bobby Darin
On Hold is een productie van Korzo producties
met ondersteuning van Nederlands Dans Theater, Fonds Podium Kunsten
DansClick 19 is een productie van Korzo producties
mogelijk gemaakt door Gemeente Den Haag, BNG Cultuurfonds

BELLEVUE EXTRA

Na afloop is er een Après Danse waarbij je onder het genot van een drankje op het podium kunt napraten met de makers en dansers.

DansClick 18 bewijst onschatbare waarde van Korzo
★★★★ Theaterkrant

Meer over de makers

Ryan Djojokarso (Suriname, 1983) werd na zijn afstuderen aan Codarts/Rotterdamse Dansacademie een gewild danser en werkte met verschillende choreografen waaronder Itzik Galili, Liat Waysbort, Erik Kaiel, Keren Levi, Ugo Dehaes, Itamar Serussi en Tabea Martin. Sinds 2012 ontwikkelt hij zich als choreograaf, grotendeels in samenwerking met theaterregisseur Bram Jansen. Ryan werkt altijd vanuit een thema dat een reeks voorstellingen met elkaar verbindt. Zo maakte hij tussen 2013 en 2016 een serie van vier voorstellingen over een jong, ongetrouwd koppel. Samen vormen de duetten een avondvullende voorstelling. In 2014 is hij samen met Bram gestart met een aantal voorstellingen waarin het duo zich afvraagt hoe dicht sport en spel bij dans liggen. Dit resulteerde in de jongerenvoorstellingen Tanz ist auch sport (DOX) en SPEED (Crosstown/Korzo) en recentelijk Jij bent ‘m! (CaDance 2017) voor kinderen. De reeks waar Ryan en Bram zich momenteel in verdiepen, vertrekt vanuit de literatuur. I.s.m. DOX & fABULEUS, maakten zij Alleen de grootste nabijheid, vrij geïnspireerd op een roman van Goethe uit 1809. Deze voorstelling werd geselecteerd voor de Nederlandse Dansdagen 2016. Voor CaDance 2017 maakten ze samen Giovanni’s Room, een heftig liefdesverhaal gebaseerd op het gelijknamige boek van James Baldwin uit 1956.

Korzo producties is één van Nederlands grootste dansproducenten voor jonge en toonaangevende choreografen. Al 30 jaar is het een naam die verbonden is aan de nieuwste generatie dansmakers en aan initiatieven die de Nederlandse dans van een nieuwe impuls voorzien. De producties van Korzo duiken dan ook regelmatig op in de programma’s van de Nederlandse theaters en schouwburgen. Eén van de visitekaartjes van Korzo producties is het tweejaarlijkse CaDance Festival voor moderne dans. Ook maakt het danshuis naam met evenementen als Voorjaarsontwaken, Here we live and now en DansClick. In het Korzo theater, met als thuisbasis Den Haag, is het hele jaar door het nieuwste choreografietalent te bewonderen. Bij Korzo zetten beginnende dansmakers hun eerste stappen zetten en brengen gerenommeerde choreografen zoals Ann Van den Broek, Duda Paiva, Ji?í Kylián, Joeri Dubbe, Samir Calixto, Iván Pérez en Marina Mascarell hun nieuwe voorstellingen in première. Korzo producties presenteert choreografen die niet alleen nu, maar ook in de toekomst een aanwinst voor de Nederlandse dans zullen zijn.