Nederlof houdt je met scherp spel en onverwachte wendingen voortdurend bij de les ★★★★ - Theaterkrant

De Eurocommissaris

Mugmetdegoudentand
23
mei
-
26
mei
Data & tickets
 • wo 23 mei
  20:30 - 22:00
  incl. nagesprek met Sophie in’t Veld en Adriaan Schout
  Theater Bellevue, Amsterdam
  Grote Zaal
 • do 24 mei
  20:30 - 22:00
  Theater Bellevue, Amsterdam
  Grote Zaal
 • vr 25 mei
  20:30 - 22:00
  Theater Bellevue, Amsterdam
  Grote Zaal
 • za 26 mei
  20:30 - 22:00
  Theater Bellevue, Amsterdam
  Grote Zaal
Meer speeldata

Een must-see voor iedereen die Europa een warm hart toedraagt, dat juist niet doet of op die plek een hardnekkige blinde vlek heeft.

Nederlof houdt je met scherp spel en onverwachte wendingen voortdurend bij de les ★★★★ - Theaterkrant

Een échte Mugvoorstelling waarin Joan Nederlof het publiek meevoert in de gedurfde gedachtestroom van de fictieve - doch zeer populaire - eurocommissaris Charlotte Hajenius.

Zoals zovelen, wist Nederlof weinig over de Europese Unie. Vanuit haar eigen nieuwsgierigheid, onwetendheid en vragen maakte ze in 2015 een solovoorstelling over dit complexe maar belangrijke onderwerp. Een eerste versie van De Eurocommissaris destijds te zien in Bellevue Lunchtheater.

We zijn inmiddels bijna twee jaar verder en Europa is ingrijpend veranderd. Tijd dus voor een nieuwe versie van De Eurocommissaris. Wie bang is in een bureaucratisch eliteproject verzeild te raken, hoeft niet te vrezen. Want de rasechte liberale Hajenius heeft naar eigen zeggen niet alleen geen talent om te somberen en ze beschikt bovendien over een bovengemiddelde verbeelding.


MINI-DEBATTEN OP 22 EN 23 MEI

Op 22 en 23 mei vinden er in de Grote Zaal nagesprekken plaats, onder leiding van Margriet Brandsma.

Gasten 22 mei - 22:00u: Joris Luyendijk en Hedy d'Ancona
Gasten 23 mei - 22:00u: Sophie in’t Veld en Adriaan Schout

Credits

spel, tekst, concept Joan Nederlof
(eind)regie Lineke Rijxman
toneelbeeld Christiaan Klasema

Meer over de makers

Mugmetdegoudentand is een van de huisgezelschappen van Theater Bellevue en maakt theater dat onze samenleving met een persoonlijke stem beschrijft. Over die samenleving, die momenteel onnavolgbaar snel aan het veranderen is, klinken allerlei meningen die inwisselbaar lijken te zijn.

De Mug vindt het daarom van essentieel belang dat theater onderscheid probeert te maken tussen de ene mening en de andere, tussen werkelijkheid en projectie, tussen vorm en inhoud, tussen verstand en onderbuik, tussen objectiviteit en stemmingmakerij. Naast dat inhoudelijke streven telt de Mug haar zegeningen en geeft ze ruimte aan de kracht van verbeelding en humor.

www.mugmetdegoudentand.nl