Nachtclub La Cubana is na 60 jaar terug op het Leidseplein!

Woiski vs. Woiski

Orkater / Bijlmer Parktheater
wo 14
februari
  • di 20 mrt
    20:30 - 22:00
    Wegens succes bijgeboekt!
    Theater Bellevue, Amsterdam
    Grote Zaal

Woiski vs. Woiski vertelt het schrijnende levensverhaal van vader en zoon Woiski die ondanks hun moeizame verhouding furore maakten en Nederland verrijkt hebben met hun aanstekelijke muziek. Een verhaal over identiteit, immigratie en ontworteling, waarin kleur alles bepalend lijkt te zijn.

“Buitengewoon geslaagde, biografische muziektheater voorstelling”
★★★★ NRC Handelsblad

Max sr. kwam in de jaren dertig, als een van de eerste Surinamers naar Amsterdam en opende daar zijn eerste nachtclub. Hij en zijn zoon Max jr. moesten zien te overleven in het witte Nederland. Waar Max sr. zich met charme en bluf weet aan te passen en daar gelukkig mee lijkt te zijn, komt Max jr. in verzet. Op een avond in nachtclub la Cubana, komt hun strijd in een beslissende battle tussen muziekstijlen en karakters tot een hoogtepunt. 
 

"Woiski vs. Woiski is een bitterzoete tragedie" ★★★★ Volkskrant

Credits

regie Geert Lageveen
spel Mike Libanon, Michiel Blankwaardt, Manoushka Zeegelaar Breeveld
muziek Gery Mendes, Sophie Anglionin, Vernon Chatlain
tekst Bodil de la Parra, Geert Lageveen, Maarten van Hinte
tekstbijdrage Esther Duysker vrij naar Bruine Bonen met Kouseband (geschreven door Patrick van den Hanenberg in samenwerking met Ronny Woiski)
dramaturgie Maarten van Hinte
muzikale leiding Alvin Lewis
choreografie Dionne Verwey
lichtontwerp Stefan Dijkman
geluidsontwerp Robert van Delft
decorontwerp Ruben Wijnstok
kostuumontwerp Arien de Vries

BELLEVUE EXTRA

Woensdag 14 februari, 19:30 uur
Inleiding door Maarten van Hinte

Max Woiski Sr.: “Ladies and gentlemen, introducing Club La Cubana
Dit is mijn wereld, mijn paradijs,
La Cubana: magische naam, magische plek.
Vernoemd naar mijn magische vrouw.”

Theater Bellevue, Orkater en Bijlmer Parktheater heropenen La Cubana op het Leidseplein. 60 jaar eerder sloot aan de Leidsestraat de immens populaire club van Max Woiski Sr. Waar hij onder artiestennaam José Barreto en met een tap van Freddy Heineken menigeen vermaakte met muziek waar Hollanders nog nooit van hadden gehoord. Maar ook de club waarvoor Max Woiski Sr. zijn zoon liet overkomen uit Suriname, omdat hij een zwarte gitarist nodig had. Om 19.30 uur neemt Maarten van Hinte je even mee terug naar het Amsterdam van de jaren ’30, ’40 tot aan de sluiting in 1958.


Speciaal diner TheaterCafé de Smoeshaan: BB met R

Alleen deze week serveert De Smoeshaan een klassiek Surinaams recept, die de hoofdrol speelt in één van de grootste hits van Max Woiski Sr. Want BB met R, dat is Bruine Bonen met Rijst. Reserveer een tafeltje via: 020-6250368. 

Ondanks het dramatische verhaal is de voorstelling een groot feest door de heerlijke muziek
★★★★ Trouw

Meer over de makers

Orkater is een in Amsterdam gevestigd, landelijk opererend gezelschap dat oorspronkelijk en origineel theater maakt. Orkater is een gezelschap van makers dat staat voor het ontwikkelen, produceren en presenteren van nieuw geschreven, nieuw gecomponeerde en nieuw vormgegeven muziektheatrale mengvormen. Hoezeer de makers onderling ook verschillen, de producties dragen een herkenbare Orkatersignatuur door eigenheid in vorm, inhoud en een kwalitatief hoogwaardige uitvoering.