Eerlijk gezegd
Corbino

Eerlijk gezegd

Yora Rienstra
Yora windt er eerlijk gezegd geen doekjes om
di 29 mei - do 31 mei

Yora’s vorige drie cabaretvoorstellingen werden lovend ontvangen. De Volkskrant noemt haar een "comédienne met diepgang", Trouw is enthousiast over "haar elastieken lijf" en De Telegraaf gaf haar laatste show zelfs vijf sterren.

Ook toerde Yora met de succesvoorstelling PAAZ naar ‘t boek van Myrthe van der Meer. Overal uitverkocht. Echt waar. Ze is een van de presentatoren van het VARA tv-programma RAMBAM. Met elk onderwerp het nieuws gehaald! Echt waar!

Daarnaast presenteerde met Sander de Heer een weekendshow op Radio 2. Hoogste luistercijfers sinds 1950! Echt waar! Ik hoor u denken ‘verdient die vrouw niet een prijs?!’ Die heeft ze al. De Wim Sonneveldprijs op het Amsterdams Kleinkunstfestival. Allemaal echt waar!

Eerlijk gezegd
is bovenstaande hier en daar wat aangedikt. Eerlijk gezegd wel behoorlijk aangedikt. Het is allemaal nogal overdreven zelfs. Daarbij schrijf ik dit tekstje gewoon zelf, maar zoiets krijgt meer gewicht als ‘t lijkt of een ander het over je zegt. Wat Yora (ik, dus) wil zeggen is: "ik hoop dat u komt kijken naar mijn nieuwe show vol tragikomische types, geestige en ontroerende liedjes en herkenbare rake verhalen". Yora windt er eerlijk gezegd geen doekjes om. Echt waar! 

Eerlijk gezegd is wat hiernaast staat hier en daar wat aangedikt

Mooie mix van types, liedjes en persoonlijke verhalen

★★★★Trouw over 'We maken er wat van'

Credits

 spel Yora Rienstra

Meer over de makers

Yora Rienstra (Amsterdam, 6 maart 1981) is een Nederlandse cabaretiere, Actrice en Radio DJ. Rienstra studeerde in 2006 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunst-academie. Ze speelde onder meer bij de Theatercompagnie en het Muztheater.
Vanaf 2009 maakte zij achtereenvolgens drie solovoorstellingen: Aan jou heeft het niet gelegen, We maken er wat van en Drukt haar Snor. Alle drie haar voorstellingen werden lovend ontvangen en speelde ze ruim 100 keer per show in kleine en middelgrote zalen in Nederland.