Ontdek de grote nieuwe namen van de Nederlandse cabaretwereld

Finalistentour 2018

VARA Leids Cabaret Festival
16 mei
-
19 mei
Data & kaarten
 • wo 16 mei
  20:30 - 22:15
  Klein Bellevue
  Pauze 00:15
  Geweest
 • do 17 mei
  20:30 - 22:15
  Klein Bellevue
  Pauze 00:15
  Geweest
 • vr 18 mei
  20:30 - 22:15
  Klein Bellevue
  Pauze 00:15
  Geweest
 • za 19 mei
  20:30 - 22:15
  Klein Bellevue
  Pauze 00:15
  Geweest
Meer speeldata

Micha Wertheim, Erik van Muiswinkel, Najib Amhali, Paulien Cornelisse, Wim Helsen en Tim Fransen, stonden allen in de finale van het Leids Cabaret Festival voordat ze doorbraken bij het grote publiek. Grote kans dus, dat je op deze avond zomaar eens de nieuwe grote namen van de Nederlandse cabaretwereld ontdekt.

Sinds 1978 is het VARA Leids Cabaret Festival een vooraanstaand podium voor jong cabarettalent. Na het festival in de Leidse Schouwburg trekken de finalisten van het VARA Leids Cabaret Festival 2018 het land in met de Finalistentour waarin zij de finaleavond integraal over doen. 

 

Deelnemers finalistentour: 

 

Farbod Moghaddam (winnaar juryprijs)

“Farbod heeft de jury bij elk optreden opnieuw ontroerd. Niemand anders dan hij kan ons dit verhaal vertellen. Hij heeft een eigen stem en een eigen blik op de wereld. Hij is goed in doordenkgrappen en zet het publiek vaak op het verkeerde been. Zijn show is intelligent, verrassend en hijzelf is 'heel erg schattig'.”

 

Kasper van der Laan (winnaar publieksprijs)

“Als je Kasper op het podium ziet, weet je dat het klopt. Zijn programma 'Gewapend karton' heeft vaart en snelle grappen. Kasper weet ook op een behendige manier met het publiek om te gaan.”

 

Het cabarettrio Jeroens Clan (Jip de Poorter, Bram Kroon en Matthias Tuns)

“Ze weten ongelooflijk slim de zaal te bespelen en maken van hun half uur een feestje waarbij iedereen – dom of intelligent, randstad of provincie – is uitgenodigd. Alle smaken en meningen worden op deze manier prettig uitgespeeld en lichtvoetig op de hak genomen.”