voor altijd duurt een jaar
Foto: Bart Grietens

Bellevue Lunchtheater: Voor altijd duurt een jaar

Simon Heijmans
Geestig, ontwapenend en talentvol ★★★★★ Theaterkrant
do 15 feb - vr 23 feb

Voor altijd duurt een jaar is de nieuwe solovoorstelling van Simon Heijmans. Deze keer gaat hij aan de hand van het verhaal in gesprek met zijn publiek over de liefde. Is duurzame liefde nog een houdbaar ideaal? Wordt vreemdgaan steeds normaler? En: blijven Pim en Eric bij elkaar?

Als Eric net bedrogen is door zijn ex-vriendin, ontmoet hij op een nacht het meisje Pim. Zij doet hem een voorstel: vanaf dit moment blijven ze een jaar bij elkaar. Misschien wordt het verschrikkelijk, maar dan moeten ze het een jaar proberen omdat de liefde alle kans verdient. Misschien wordt het fantastisch, maar ook dan gaan ze na een jaar weer uit elkaar. Want daarna wordt de liefde werken, moeite doen.

De voorstelling houdt het midden tussen een monoloog en een goed gesprek. Dus verbeter, verander en voeg toe, als u dat wilt.

Geestig, ontwapenend en talentvol  ★★★★★ Theaterkrant

Credits

tekst, concept, spel Simon Heijmans
vormgeving Nicky Nina de Jong
lichtontwerp Paul Romkes
productie Laura Savelkoul
techniek Bea Verbeek, Daan Perris
fotografie Bart Grietens

Meer over de makers

Simon Heijmans studeerde in 2011 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie en werkt sindsdien als acteur bij verschillende gezelschappen, zoals Het Toneel Speelt, het Nationale Toneel en MAAStd. In de voorstelling ‘WarHorse’ speelde Simon een jaar lang de rol van Billy Narracot. Simon had gastrollen in verschillende televisieseries en films. Daarnaast is hij Kompaan van Kompagnie Kistemaker, waar hij speelt in de theaterserie ‘Missie Marquez’, hiervan werden deel 4, 5 en 6 onlangs genomineerd voor de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs. In 2015 schreef, maakte en speelde hij de lovend ontvangen voorstelling ‘Aan mij heeft het nog nooit gelegen’ voor Festival Boulevard.