Reizend dansfestival

Moving Futures 2018 - 28 maart

Programma: Jonas Frey, Joseph Simon, Guilherme Miotto
wo 28
maart
  • wo 28 mrt
    20:00 - 22:00
    Infinite Games / Even Worse
    Theater Bellevue, Amsterdam
    Grote Zaal

Festival programma 28 maart

Onderdeel van:
Moving Futures

PROGRAMMA WOENSDAG 28 MAART, 20:00 – €17,50
Het openingsprogramma omvat twee voorstellingen waarbij de dansers tot het absolute uiterste gaan. Joseph Simon & Jonas Frey creëren met Infinite Games een speelplaats op het podium waarin de onbeperkte mogelijkheden van een hiphop battle worden onderzocht. In Even Worse van Guilherme Miotto, zien we drie jonge mannen in de virtuositeit van hun motoriek. De dansfilm Zero-G wordt vertoond en de avond wordt feestelijk afgesloten met een openingsborrel. Vooraf aan het festival kunt u getuigen zijn van pop-up voorstellingen van leerlingen van Moderne Theaterdans op het Centraal Station en op het Leidse plein.

Infinite Games – Jonas Frey & Joseph Simon
Even Worse – Guilherme Miotto
Filmprogramma: Le Faune – Joseph Simon / Cinedans: Zero-G

Infinite Games
– Jonas Frey & Joseph Simon / Dansateliers: Gedreven door nieuwsgierigheid en een niet te stillen honger naar beweging proberen ze orde te scheppen in de choas om zich heen. Jonas en Joseph ontmoetten elkaar op de ArtEZ Dansacademie in Arnhem. Beide makers hebben een passie voor break-dance en combineren in hun werk urban, klassieke en hedendaagse bewegingsvormen.

Even Worse
– Guilherme Miotto: 'Even Worse is een niemandsland waarin de mannen dapper niet alleen naar een nieuwe bewegingstaal zoeken, maar daarmee ook naar wie ze zijn.' (**** De Volkskrant) Begin februari 2015 kreeg Guilherme Miotto de André Gringas Award. Uit het juryrapport: ‘Zijn werk ademt de complexiteit van deze tijd, met zijn performers die voortgestuwd lijken te worden door hun omgeving, hun lichamen zoekend naar balans.’

Le Faune – Joseph SimonUrban tracers bewegen zich vrijwel gewichtloos door de grote stad. Hun kijk op het leven wordt verwoord door poetry slammer Fatima Moumouni.

Cinedans: Zero-G - De codes van het ballet worden onder de loep genomen in deze betoverende dansfilm over voyeurisme, intimiteit en seksualiteit.
The codes of ballet under construction in this enchanting dance-film about voyeurism, intimacy and sexuality.
 

 

Le Faune – Joseph Simon
Le Faune – Joseph Simon
Infinite Games – Jonas Frey & Joseph Simon
Infinite Games – Jonas Frey & Joseph Simon
Even Worse – Guilherme Miotto
Even Worse – Guilherme Miotto
Cinedans Zero-G
Cinedans Zero-G

MOVING FUTURES FESTIVAL 2018 - Het festival toont ons de nieuwe gezichten van de hedendaagse dans en is volledig gewijd aan de denk- en belevingswereld van jonge opkomende choreografen. In een veelzijdig programma schetst het festival de contouren van een eigenzinnige generatie die voorop loopt en de dansdiscipline oprekt.

Tijdens het programma zijn er tal van mogelijkheden om met de makers in gesprek te gaan of een blik te werpen achter de schermen. Een initiatief van de vijf landelijke productiehuizen: Dansmakers Amsterdam, Dansateliers, DansBrabant, de Nieuwe Oost en Random Collision.

Meer over de makers

Moving Futures is een initiatief van: Dansmakers Amsterdam, Dansateliers, DansBrabant, De Nieuwe Oost en Random Collision. Mede mogelijk gemaakt door: Bank Giro Loterij Fonds, BNG Cultuurfonds, Stichting Diorapthe, Fonds21, Fonds Podiumkunsten, Janivo Stichting, Prins Bernhard Cultuurfonds, VSBfonds.

 

Meer informatie over het netwerk, het festival, deelnemende theaters en kaartverkoop vind je op: www.movingfutures.nl

Bekijk onze thema's