reizend dansfestival

Moving Futures 2018 - 29 maart

Programma: Fouad Boussouf, Jija Sohn
do 29
maart
  • do 29 mrt
    20:00 - 22:00
    Nass / Aerowaves / Kyabajo
    Theater Bellevue, Amsterdam
    Grote Zaal

 Festivalprogramma 29 maart

Onderdeel van:
Moving Futures

PROGRAMMA DONDERDAG 29 MAART, 20:00 – €17,50
Een avond in het teken van het culturele lichaam. Een Double bill met de internationale voorstelling Nass (Les Gens) van Fouad Boussouf (FR) uit de officiële selectie van Aerowaves TWENTY18en de première van Kyabajo van Jija Sohn, waarin wordt gezocht naar datgene wat mensen ondanks etnisch-culturele verschillen wereldwijd met elkaar verbindt.


Aerowaves TWENTY18: Nass (Les gens) - Cie. Massala / Fouad Boussouf (FR)
Kyabajō - Jija Sohn (PREMIERE)
● Filmprogramma - Cinedans: Zero-G


Nass - Fouad Boussouf
: Zeven mannen, zeven dansers, verheerlijken de kracht van het collectief in een intens en acrobatische dans. Hun motor? Het tempo! Onophoudelijk en obsessief. Internationale voorstelling uit de officiële selectie van Aerowaves TWENTY18

Kyabajo – Jija Sohn (première): Jija Sohn en haar performer brengen de geneugten en perversiteit van de Japanse Kyabajo en haar Westerse equivalent aan het publiek. Kyabajō is een beeldende voorstelling waarin de rauwe kant van de mens gevierd wordt en het louche omarmd. Geef je over aan een spel van onderdrukking, macht en bevrijding.

Nass (les gens) Cie. Massala / Fouad Boussouf
Nass (les gens) Cie. Massala / Fouad Boussouf
Kyabajō - Jija Sohn
Kyabajō - Jija Sohn

MOVING FUTURES FESTIVAL 2018 - Het festival toont ons de nieuwe gezichten van de hedendaagse dans en is volledig gewijd aan de denk- en belevingswereld van jonge opkomende choreografen. In een veelzijdig programma schetst het festival de contouren van een eigenzinnige generatie die voorop loopt en de dansdiscipline oprekt.

Tijdens het programma zijn er tal van mogelijkheden om met de makers in gesprek te gaan of een blik te werpen achter de schermen. Een initiatief van de vijf landelijke productiehuizen: Dansmakers Amsterdam, Dansateliers, DansBrabant, de Nieuwe Oost en Random Collision.

Meer over de makers

Moving Futures is een initiatief van: Dansmakers Amsterdam, Dansateliers, DansBrabant, De Nieuwe Oost en Random Collision. Mede mogelijk gemaakt door: Bank Giro Loterij Fonds, BNG Cultuurfonds, Stichting Diorapthe, Fonds21, Fonds Podiumkunsten, Janivo Stichting, Prins Bernhard Cultuurfonds, VSBfonds.

Meer informatie over het netwerk, het festival, deelnemende theaters en kaartverkoop vind je op: www.movingfutures.nl

Bekijk onze thema's