Schrijvers op de vloer

Lotte Lentes, Elly Scheele en Maaike Bergstra
Een schrijverstraject voor jonge schrijvers
zo 11 mrt 15:00
  • zo 11 mrt
    15:00
    Toegang Gratis
    Klein Bellevue

Schrijvers op de vloer is een initiatief van De Nachtgasten, Theater Bellevue en De Nieuwe Oost. Een schrijverstraject voor jonge schrijvers.

Een mooie droom voor een toneelauteur: acteurs spelen al improviserend scène's, terwijl de schrijver in een hoekje aantekeningen maakt om de verhalen verder uit te werken.

De aantekeningen zijn inmiddels uitgewerkt tot een volwaardig toneelstuk, dat klaar is om op de planken te worden gebracht. Op deze middag worden deze stukken informeel en feestelijk gepresenteerd. Professionele acteurs uit het netwerk van Theater Bellevue lezen de scènes, de toneelschrijvers kijken terug op het ontwikkelingsproces en we serveren een drankje.

Op zondag 11 maart presenteren we de teksten van Lotte Lentes, Elly Scheele en Maaike Bergstra. Ieder van hen kreeg drie avonden waarop hun nieuwe stuk gespeeld werd volgens de improvisatiemethode van De Nachtgasten. Dit om de schrijvers te helpen en inspireren om hun verhalen uit te werken tot een volwaardig toneelstuk.

Graag nodigen we je uit voor de uitgave van ‘Botsabsorbers’ van Elly Scheele, ‘De verdwijning van Benjamin King’ van Lotte Lentes en ‘True Colors’ van Maaike Bergstra.

Wees van harte welkom! Toegang is gratis.

Schrijvers op de vloer

Credits

tekst Lotte Lentes, Elly Scheele en Maaike Bergstra
spel Wendell Jaspers, Quiah Shilue, Andre dongelmans, Anne Chris Schulting, David Lucieer, Flip Filz

Meer over de makers

Maaike Bergstra (1982) schrijft toneel. Na haar afstuderen van de opleiding Writing for Performance aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, schreef ze voornamelijk toneelstukken voor kleine theatergroepen en voor producties met jong theatertalent. Met de Bellevue Lunchtheaterproductie Uit diep blauw in 2015 viel zij op bij een groter publiek. Ook schreef ze Onontdekt voor ZEP. In 2016 won ze de TheaterTekstTalent Stipendium 2016 van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Elly Scheele (1987) schrijft onder andere toneel, scenario’s, essays, proza en bewerkingen. In 2017 won zij het Theater Tekst Talent Stipendium 2018 van het Prins Bernard Cultuurfonds voor de ontwikkeling van de tekst Of ja. In samenwerking met regisseur Eva Line de Boer maakte ze in 2014 Little Black Dress en in 2016 Dit gebeurt allemaal tegelijk, waarvoor zij de BNG Nieuwe theatermakers-prijs 2016 wonnen. Elly schreef voor onder meer VPRO Dorst, Lowlands, de Orde van de Dag en Garage TDI.

Lotte Lentes (1990) schrijft proza, werkte voor Das Magazin en het Vlaamse theatergezelschap NTGent en schreef stukken voor onder andere Tirade, Trouw, Hard//Hoofd en De Optimist. Haar novelle De jongen, het stof verscheen november 2015 bij Literair Productiehuis Wintertuin en werd in 2017 samen met een aantal korte verhalen en essays gebundeld onder de titel Een tweede keer kijken. Momenteel werkt ze aan haar debuutroman die zal verschijnen bij Uitgeverij Cossee.