Albumrelease

De Aap

Altstad
wo 23
mei
  • wo 23 mei
    20:30
    Albumrelease
    Theater Bellevue, Amsterdam
    Klein Bellevue

In het allercentrum van Eindhoven staat ‘De Parkeerkoning’. Hij heet Bartje en woont in bij het Leger des Heils. Bart is een veelgebruiker en past dagelijks op alle auto’s die op de grote parkeerplaats staan.

Hij is luid aanwezig, vaak tot vier uur 's nachts. Dan begroet hij uitgelaten alle mensen die terug zijn gekomen van een avondje uit. Vaak vrolijk, soms agressief.

Bart is mijn buurman.

Ik dacht altijd dat een verslaving ging over het dempen van de spoken in je hoofd, maar Bart legde me uit dat hij een aap op z'n rug heeft. Het is de puber die je in jezelf moet zien te bedwingen. De aap die zegt; "Morgen is er weer een dag. Leef nu maar gewoon voluit, want dat verdien je."

Dé albumrelease van De Aap

"Over het gevecht met die vrolijke aap; daar gaan onze nummers over. Want iedereen heeft er wel zo eentje op zijn rug zitten.” Marcel Osterop

De Band

Marcel Osterop en Frank van Kasteren werken de afgelopen zeven jaar samen binnen de Orde van de Dag in Schouwburg Utrecht. Ze schrijven iedere maand een Nederlandstalige lied over ervaringen die hen en ons binden, naar aanleiding van de actualiteit. Ze gaan die met een nieuw geschreven muziekprogramma, samen met songwriter Lisa Lucaszczyk en muzikale geesten Wilko Sterke en Joost Wesseling, live ten gehore brengen.

Beluister muziek van Altstad op SOUNDCLOUD

Credits

van en met Marcel Osterop, Frank van Kasteren, Lisa Lukaszczyk, Wilko Sterke, Joost Wesseling, Ralf Pouw

Foto: Lieke Romeijn
Foto: Lieke Romeijn