Imagine the Silence

De Jonge Republiek
Een #MeToo verhaal van 2000 jaar geleden, verteld door powergirls van nu
wo 28 nov en do 29 nov

Een #MeToo verhaal van 2000 jaar geleden, verteld door powergirls van nu. Imagine the Silence raakt alles aan waar vrouwen en mannen tot op de dag van vandaag aandacht voor vragen. Brutaal, speels, mythisch en eigentijds muziektheater met veel pussy power.

Drie jonge actrices met verschillende roots zoeken antwoorden op vragen waar veel opgroeiende jongeren mee bezig zijn. Ben je al iemand of moet je nog iemand worden? Wie of wat bepaalt je identiteit? Hoe houd je de macht over je eigen lijf en leven? Kun je als vrouw een man aanranden of kan het alleen andersom?

Net als in het dagelijks leven ontstaat uit ieder antwoord een nieuwe vraag. Al die vragen leiden tot meer keuzes, meer chaos, meer lawaai. Maar hoe zoek je in dat geweld van alledag de stilte in jezelf? 

De muzikale voorstelling Imagine the Silence is een schaamteloze zoektocht naar identiteit, imago en seksualiteit.

Wie of wat bepaalt je identiteit? Ben je al iemand of moet je nog iemand worden?

In de sterk opgebouwde scène tonen de actrices hoe trots over de eigen afkomst vanuit een ander perspectief ineens kan omslaan in stereotypering. Het legt een paradox bloot van identiteit

Theaterkrant

Dorothy Blokland, Joske Koning en Birgit Welink vertellen met veel moed en humor hun eigen verhaal en pluizen tegelijkertijd een beroemde gruwelmythe uit van de Griekse schrijver Ovidius over Philomela en Procne, twee zussen die speelbal zijn van het lot. Ze worden bruut overweldigd, maar ontdekken hun eigen kracht en slaan keihard terug.

Credits

concept, regie tekst Silvia Andringa
spel, tekst Dorothy Blokland, Joske Koning, Birgit Welink
muzikale leiding Laurens Joensen
regieassistent Ludy Graffelman
decor Elze van den Akker
kostuums Arien de Vries

Meer over de makers

In 2015 richtte Silvia Andringa De Jonge Republiek op. Een gezelschap dat gelaagd, beeldend en muzikaal teksttheater maakt voor zowel jongeren als volwassenen. Een rode draad in de voorstellingen zijn de thema’s identiteit en de dualiteit van het leven. Hoe kom je tot keuzes, hoe bepaal je je richting en weet je wie je bent? Dit leidt tot indringend, energiek en actueel theater, dat haar publiek messcherp weet te raken.