Ontdek aanstormend theatertalent

Het Debuut: My Dinner With...

Rudolphi Producties / Tarik Moree / Tim Olivier Somer
3
okt
-
4
okt
Data & kaarten
 • wo 3 okt
  20:30 - 22:15
  Bellevue extra: korte inleiding en nagesprek onder genot van een drankje
  Theater Bellevue, Amsterdam
  Grote Zaal
 • do 4 okt
  20:30 - 22:15
  Bellevue extra: korte inleiding en nagesprek onder genot van een drankje
  Theater Bellevue, Amsterdam
  Grote Zaal

Het Debuut inmiddels niet meer weg te denken uit het theaterlandschap: het vormt de schakel tussen opleiding en praktijk, makers en publiek, talent en theaters. Jonge theatermakers die met lef en scherpzinnigheid hun werk tonen. De meest aansprekende korte voorstellingen zijn door Rudolphi Producties voor je geselecteerd tijdens het ITs Festival (International Theatre School Festival).

“Het Debuut. Dat is een prijs met inhoud.” Volkskrant

My dinner with…

Regisseur André en acteur Wally hebben afgesproken in een sjiek restaurant. Een alledaagse situatie waarin Wally luistert naar André’s tot de verbeelding sprekende ervaringen en gedachten. Ze kijken kritisch naar wat het leven zou kunnen betekenen en geven verschillende visies op wat theater volgens hen is, was en kan zijn.

Op reflecterende wijze doen Tarik Moree (1996) en Tim Olivier Somer (1993) een poging een afspiegeling van het huidige theaterlandschap te creëren. Het stuk is opgedeeld in verschillende scènes en aan iedere scène werken zij met een andere regisseur. Op deze manier bundelen zij met hun voorstelling uiteenlopende visies van diverse Nederlandse theatermakers, regisseurs en collectieven.

“My dinner with… is een dialoog waarin twee mensen zoeken naar hoe vorm te geven aan het leven en hoe theater te maken. Eenzelfde zoektocht die wij als jonge makers doormaken. Soms willen we leven voor de kunst en soms willen we er zonder poespas gewoon even zijn.”

 

 

BELLEVUE EXTRA 

Een gastheer begeleidt het publiek tijdens de hele avond. Vlak voordat de deuren open gaan geeft hij een korte inleiding, na afloop leidt de gastheer een gesprek tussen het publiek en de makers, onder het genot van een drankje dat u wordt aangeboden. Op woensdagavond 4 oktober is Ludwig Bindervoet (Urland) gastheer. Op donderdag 5 oktober is dat Peer van den Berg (Suver Nuver).

 

Credits

regie
Marcus Azzini, Loek de Bakker, Walter Bart (Wunderbaum), Ludwig Bindervoet (Urland), Theu Boermans, Lotte Bos & Annechien de Vocht (YoungGangsters), Jan Hulst & Kasper Tarenskeen, Alex Klaasen, Mirthe Labree & Lisa Schamlé (La Isla Bonita), Rob Ligthert, Floor Houwink ten Cate & Anne Maike Mertens & Yannick Noomen (Nineties Productions), Suzan Boogaerdt & Bianca van der Schoot, Michel Sluysmans, Nina Spijkers, Guy Weizman  
tekst
Gebaseerd op de Vlaamse theaterbewerking van Damiaan De Schrijver (tgSTAN) en Peter Van den Eede (De KOE) naar de Amerkaanse film My Dinner with Andre (1981) geschreven en gespeeld door André Gregory en Wallace Shawn
spel
Tarik Moree, Tim Olivier Somer
regieassistent
Daniel ’t Hoen 
dramaturgie 
Madelon Kooijman 
lichtadvies 
Prem Scholte Albers 
decoradvies 
Bart van de Merode
met dank aan
Hogeschool Zuyd, Marc Zwietink, Pepijn Korfage, Jennifer Welts, Toneelacademie Maastricht en Toneelgroep Amsterdam

Het Debuut Inmiddels niet meer weg te denken uit het theaterlandschap: Het Debuut vormt de schakel tussen opleiding en praktijk, makers en publiek, talent en theaters. Jonge theatermakers die met lef en scherpzinnigheid hun werk tonen. Ieder jaar selecteert Rudolphi Producties de meest aansprekende korte voorstellingen voor je tijdens het ITs Festival (International Theatre School Festival). In een avontuurlijke avond nemen de makers je mee in hun belevingswereld. Gewoonlijk bestaat Het Debuut uit drie korte voorstellingen, dit jaar werden wij geraakt door het stuk van Tarik Moree en Tim Olivier Somer en hebben we besloten slechts één voorstelling te selecteren. Ook dit jaar reist een gastheer mee die de avond voor je inleidt en je na afloop met de makers laat kennismaken.

Rudolphi Producties biedt met Het Debuut jonge theatermakers de kans zich voor het eerst in het professionele theaterveld te tonen, kennis te maken met de Nederlandse theaters en hun publiek. Het Debuut is voor veel beginnend theatermakers van onschatbare waarde gebleken.

Rudolphi Producties is het productiehuis voor zelfstandige theatermakers met een voorliefde voor theater dat verbaast, ontroert, schuurt en verrast.

idee, concept Marie-Anne Rudolphi, Maarten van der Cammen (†) artistieke coach Peer van den Berg organisatie & marketing Theaterzaken Via Rudolphi

Aantrekkelijke avond met hoogst origineel nieuw theatertalent
Theaterkrant