Kill All Kids

Orkater / iona&rineke
"Een futuristisch en intrigerend geheel" - Theaterkrant, keuze van de criticus
vr 30 nov - zo 2 dec

In Kill All Kids nemen Iona en Rineke het publiek mee de toekomst in en onderzoeken de rol die onze soort, de mens, daarin speelt. Zij laten zich inspireren door doomsday preppers; fanatiekelingen die noodvoorraden inslaan, bunkers bouwen en zich voorbereiden op het allerergste. Terwijl juist de mens zelf het grootste gevaar voor ons voortbestaan lijkt te vormen.

Kill All Kids is sciencefiction in zijn puurste vorm: fictie gebaseerd op onderzoek en wetenschap. Iona en Rineke nemen je mee in hun gedachte-experiment. Wat als de mens niet meer in het middelpunt van de wereld staat? Wat als we de mens genetisch manipuleren tot een nieuwe supersoort die we niet meer herkennen? Wat als een klein groepje mensen opnieuw mag beginnen?

Met hun fantasierijke teksten schetsen Iona en Rineke samen met regisseur Alexandra Broeder een verontrustend en griezelig toekomstscenario. Componist Frank Wienk (Binkbeats) creëert beklemmende soundscapes en slagwerk-composities, omringd door een grote hoeveelheid instrumenten, apparatuur, speelgoed en gebruiksvoorwerpen.

“De regie van Alexandra Broeder vertaalt deze scherpe tekst in een even ontregelende theaterervaring, en de bevreemdende elektronische muzikale contrapties van Frank Wienk – zoals speelgoedobjecten die door een speaker tot trillen worden gebracht – maken de voorstelling tot een futuristisch en intrigerend geheel.” Keuze van de criticus, Theaterkrant

“Tekst, spel, regie, muziek, decor en kostuums in Kill All Kids zijn van een onwaarschijnlijk hoog niveau. En uiterst harmonieus op elkaar afgestemd.” ★★★★★ RiRo Recensies

“Het enthousiasme en de vertelkracht van deze jonge makers is groot, verfrissend en aanstekelijk. Mede hierdoor ben ik even onderdeel van het experiment en van de tribe.” Ugenda
 

BELLEVUE EXTRA

Op vrijdag 30 september gaan de makers Iona en Rineke na afloop in gesprek met Planoloog Peter Pelzer over de ethische dillemmas die in de voorstelling worden getoond. Peter Pelzer is verbonden aan de Urban Futures Studio van de Universiteit Utrecht en curator van de Post Fossil City Contest, een zoektocht naar verbeeldingen van een stad zonder fossiele brandstoffen.

Onheilspellend muziektheater over de toekomst van de mensheid

Credits

concept, tekst, spel Iona Daniel, Rineke Roosenboom
compositie Frank Wienk
regie Alexandra Broeder
decor, kostuums Sacha Zwiers
muziek Jonathan Bonny
dramaturgisch advies Martine Manten

Meer over de makers

Het gezelschap iona&rineke maakt fictief documentair theater, gebaseerd op uitgebreide research, waarin feit en fictie elkaar aftroeven en de schrijvers zelf op de vloer staan. Bij elk project werken ze samen met andere muzikanten. Ze debuteerden in 2016 bij Orkater/De Nieuwkomers met Rumspringa en werden in 2018 geselecteerd als nieuwe maker door Fonds Podiumkunsten. In een traject van twee jaar ontwikkelen zij zich tot zelfstandig muziektheatergezelschap, waarbij Orkater – zoals ook bij deze voorstelling - coproducent is.