Foto: Martijn Beekman

Laatste Paar Dagen

Esther Scheldwacht / Kees Hulst
''Ontroerende voorstelling over een laatste liefde.'' ★★★★★ Trouw
ma 24 dec - za 29 dec

Een toneelstuk voor een man, een vrouw en een teckel.
Een verhaal over een ontmoeting.
Over liefde die heel plotseling toeslaat.
Over een leven dat eindigt en een leven dat begint.

Een man op leeftijd wordt op de intensive care binnengebracht. Het is Rein Tas, een zonderling die - zo blijkt al snel - niet lang meer te leven heeft en zijn laatste dagen in het ziekenhuis zal doorbrengen. Hij wordt verzorgd door de verpleegkundige Engeltje Donderdag die zich steeds meer over hem ontfermt en op het laatst niet meer van zijn zijde wijkt.

''Ontroerende voorstelling over een laatste liefde.'' ★★★★★ Trouw
“Een juweel van een voorstelling.” ★★★★ Volkskrant  
"Ontroerende dialoog over onvoorziene liefde." Theaterkrant
"Meesterlijke dialoog." ★★★★★ Leeuwarder Courant

"Een simpel gegeven wordt ragfijn en mooi gedoseerd uit de doeken gedaan" ★★★★★
Trouw

Ontroerende dialoog over onvoorziene liefde

Theaterkrant

Credits

tekst Esther Scheldwacht
spel Kees Hulst, Esther Scheldwacht
eindregie Daria Bukvić
vormgeving Lidwien van Kempen
soundscape Wim Conradi
kostuums Iris Elströdt
productie Alles voor de Kunsten

Meer over de makers

Kees Hulst werkte vast bij o.a. Zuidelijk Toneel en Toneelgroep Amsterdam. Als freelancer speelde hij in producties als The Sunshine Boys & Wuivend Graan waar hij in 2008 de Johan Kaartprijs voor ontving. In 2010 won hij de Louis d’Or, de belangrijkste toneelprijs voor de beste mannelijke hoofdrol, voor zijn rol in Tirza naar de roman van Arnon Grunberg. Naast theater is Kees regelmatig te zien in films en televisieprogramma’s als Alles is familie, Rundfunk en meest recentelijk in Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen waarvoor hij een Gouden Kalf heeft gewonnen.
 

Esther Scheldwacht werkte als actrice en theatermaakster 25 jaar bij het RO Theater en is regelmatig gast bij het Nationale Theater en Eric de Vroedt. Onder haar eigen regie maakte en schreef ze de bejubelde solo’s De Sunshine Show, Op een Mooie Pinksterdag en Helga Maria Baumgarten. Nu schrijft ze voor het eerst een toneelstuk voor twee mensen: Laatste Paar Dagen

Eerder stonden Scheldwacht & Hulst samen op het toneel met de voorstelling Hoe Mooi Alles, gebaseerd op het leven van Leo en Tineke Vroman.