Een laatste ontmoeting

Laatste Paar Dagen

Esther Scheldwacht / Kees Hulst
24
dec
-
29
dec
Data & kaarten
 • ma 24 dec
  20:30
  Theater Bellevue, Amsterdam
  Grote Zaal
 • di 25 dec
  15:00
  Theater Bellevue, Amsterdam
  Grote Zaal
 • wo 26 dec
  15:00
  Theater Bellevue, Amsterdam
  Grote Zaal
 • do 27 dec
  20:30
  Theater Bellevue, Amsterdam
  Grote Zaal
 • vr 28 dec
  20:30
  Theater Bellevue, Amsterdam
  Grote Zaal
 • za 29 dec
  20:30
  Theater Bellevue, Amsterdam
  Grote Zaal
Meer speeldata

Na drie solo’s (De Sunshine Show, Op een Mooie Pinksterdag en Helga Maria Baumgarten) schrijft Esther Scheldwacht voor het eerst een dialoog: Laatste Paar Dagen. Een toneelstuk over een man, een vrouw en een teckel.

Een laatste ontmoeting

Een verhaal over een ontmoeting. Over liefde die heel plotseling toeslaat. Over een leven dat eindigt en een leven dat begint. Een man op leeftijd wordt op de intensive care binnengebracht. Het is Rein Tas, een zonderling die - zo blijkt al snel - niet lang meer te leven heeft en zijn laatste dagen in het ziekenhuis zal doorbrengen. Hij wordt verzorgd door de verpleegkundige Engeltje Donderdag die zich steeds meer over hem ontfermt en op het laatst niet meer van zijn zijde wijkt.

Laatste Paar Dagen speelt met het besef van tijd en intensiteit. Met dit stuk gaat Scheldwacht op zoek naar een bewustzijn waar we in ons dagelijkse leven geneigd zijn om aan voorbij te gaan. Door de samengebalde tijd komen haar hoofdpersonages razendsnel tot een kern en tot elkaar. Immers, tijd voor onzin is er niet.

Credits

 van en met Esther Scheldwacht, Kees Hulst

Meer over de makers

De pers over Hoe Mooi Alles:
"Prachtig intiem is de theatervoorstelling Hoe mooi alles naar de gelijknamige biografie door Mirjam van Hengel. Kees Hulst als Vroman vertoont verrassende gelijkenis: lange gebogen gestalte, licht verwonderde manier van spreken. Zijn kalmte contrasteert nadrukkelijk met de gedragen speelstijl van Esther Scheldwacht als Tineke. In snel gemonteerde scènes maken zij een tijdreis door hun leven, waarin herinnering en heden verrassend samenvloeien."
NRC

"Kees Hulst en Esther Scheldwacht zijn geknipt voor de rollen van Leo Vroman en zijn vrouw Tineke, en zijn een genot om naar te kijken. Zoals het echtpaar Vroman ruim 75 jaar een liefdevolle eenheid vormde, zo geven Hulst en Scheldwacht zorgvuldig en teder gestalte aan een liefde die standhield, ondanks wereldoorlog, jappenkamp en emigratie naar Amerika."
Theaterkrant