"Een magisch-realistisch circus" ★★★★ Theaterkrant

Missie Márquez in Colombia

Kompagnie Kistemaker
4 jan
-
6 jan
Data & kaarten
 • vr 4 jan
  19:00 - 22:15
  Bellevue Extra: Nieuwsjaars-afterparty in De Smoeshaan
  Grote Zaal
  Geweest
 • za 5 jan
  19:00 - 22:15
  Grote Zaal
  Geweest
 • zo 6 jan
  19:00 - 22:15
  Grote Zaal
  Geweest

Kom naar de Zuid-Amerikaanse bioscoop en sluit je aan bij deze literaire safari waarbij theater en film, werkelijkheid en illusie zich op natuurlijke wijze verenigen.

Karlijn Kistemaker; winnaar Charlotte Köhler Prijs 2018

in Missie Márquez blijkt de werkelijkheid vaak net zo magisch als de fictie. 12-delige theaterserie geïnspireerd op het beroemde boek Honderd jaar eenzaamheid van de schrijver Gabriel García Márquez. Door een speling van het lot is theatermaker Karlijn Kistemaker onlosmakelijk verbonden met dit meesterwerk. Haar oudoom Kees van den Broek maakte de Nederlandse vertaling en zij erfde de royalty’s. Nu is het Karlijn’s missie om samen met haar kompanen een theatrale vertaling te maken van het boek.


In deel 7, 8 & 9 vlucht Kompagnie Kistemaker door een uit de hand gelopen rechtenoorlog naar Colombia. Vermomt als filmploeg reizen ze door het land van Honderd jaar eenzaamheid. Met de foto van oudoom Kees als mascotte onder de arm wordt Kompagnie Kistemaker meegezogen in een vervreemdende trip langs sjamanen, professoren, leguanen en grensposten. Verbazingwekkender is nog dat de inhoud van het boek zich op wonderlijke wijze aan hen blijft opdringen.

De delen 7, 8 & 9 worden als drieluik op één avond gespeeld. Het is niet noodzakelijk om de vorige delen gezien te hebben. Je kunt vanaf hier instromen! BELLEVUE EXTRA 

Missie Marquez Afterparty
Fiesta dat is feest
Op vrijdagavond 4 januari viert De Smoeshaan met Theater Bellevue en de makers en spelers van Missie Marquez in Colombia, het nieuwe jaar. Tot laat in de Smoeshaan.

 

 IN DE PERS 

"Met Kistemaker als de stralende directrice cq spreekstalmeesteres van dit magisch-realistische circus, waar niets is wat het lijkt en tegelijkertijd alles is wat het zou kunnen zijn." ★★★★ Theaterkrant

"Karlijn Kistemaker plakt met haar Kompagnie drie fijne en humorvolle delen aan haar theatrale speurtoch naar Gabriel Garcia Márquez en de eenzame mens uit zijn toproman. Zware maar succesrijke missie." Dagblad van het Noorden

"In Missie Márquez blijkt de werkelijkheid vaak net zo magisch als de fictie." ★★★★ 8WEEKLY

Credits

concept, tekst, spel Karlijn Kistemaker
muziek, spel Chris Koopman, Simon Heijmans, Sophie Höppener, Freek den Hartogh
scenografie Calle de Hoog
dramaturgie Céline Buren
productie Laura Savelkoul
techniek Lucas de Groen
camera Hans Bouma
montage Juan Morales Calvo
video Daan Hazendonk
grafisch ontwerp Frank&Michiel
assistent scenografie Anouk van Kolfschoten
zakelijke leiding Jimmy-Pierre de Graaf

met dank aan Lówie Smink, Alejandra Zabala Paez, Niels Runderkamp, Igor Sorko, Simone Hogendijk, Marijke Schaap, Dennis Molendijk, Marga Kroodsma, Theater Walhalla, Oerol Festival, Jonge Harten Festival, Lira Fonds, Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Stichting Melanie, Prins Bernard Cultuurfonds, Fonds 21, Kunstraad Groningen

foto Bart Grietens
foto Bart Grietens
foto Bart Grietens
foto Bart Grietens
Waar bij een enkele voorstelling de koek na een half uur op is, dendert Kompagnie Kistemaker bijna drieënhalf uur door, zonder dat het een seconde te lang is. Ze verweeft werkelijkheid met fantasie, humorvol, muzikaal, pretentieloos.
Dagblad van het Noorden

Meer over de makers

Kompagnie Kistemaker is een eigenzinnig interdisciplinair theatergezelschap rond theatermaker Karlijn Kistemaker. In hun magisch-realistische stijl worden feit en fictie met elkaar verenigd. Alle theatrale middelen worden uit de kast gehaald en theaterregels overtreden, allemaal om u ervan te overtuigen dat de waarheid gekker is dan een leugen. Kompagnie Kistemaker maakte al 6 succesvolle delen van hun beruchte serie Missie Márquez en werd genomineerd voor de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs 2017.